Volg ons op

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Jojoba olie, Simmondsia Chinesis Seed Oil, komt van de vruchten van de jojobastruik. Deze struik groeit in delen van Mexico, Californië en Arizona. In de Tweede Wereldoorlog werd de olie al gebruikt om machinegeweren te smeren, maar in 1971 werd het gebruik van jojoba olie wereldberoemd door het verbod op de import van walvisproducten. De olie bleek namelijk een zeer goede vervanging te zijn van walschot, ook wel spermaceti genoemd. Dit product dat afkomstig is uit het spermaceti-orgaan in de kop van de potvis werd gebruikt voor de ontwikkeling van transmissieolie, maar ook voor de productie van dure kaarsen of als ingrediënt in cosmetica.

Jojoba olie is eigenlijk geen olie maar een was-ester. Was-esters hebben een grote stabiliteit en oxideren vrijwel niet. Hierdoor is de olie lang houdbaar, tot wel 20 jaar.

Lees de complete blog op de website van VYON!

Comments


Gerelateerde artikelen