Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

71 procent van de vrouwen reinigt haar gezicht alleen met water
 

Uit recent social media-onderzoek is gebleken, dat 71 procent van de Nederlandse vrouwen het liefst alléén water voor een optimale gezichtsreiniging gebruikt. Er is dus behoefte aan tips voor een goede reiniging van het gezicht, want alleen water volstaat in de meeste gevallen niet om de huid grondig te reinigen en in balans te brengen of te houden. Hier ligt een kans voor de beautyprofessional. Adviseer jij je klanten voldoende?

Meer behoefte aan reinigingstips

Een kwart van de Nederlandse vrouwen geeft in het onderzoek daadwerkelijk aan meer behoefte te hebben aan reinigingstips voor het gezicht. Nu verwent de Nederlandse consument zichzelf af en toe. Naast de dagelijkse plons water in het gezicht, kiest 50 procent wel eens voor een extraatje in de vorm van een masker. De belangrijkste redenen dat er voor een reiniging met alleen water wordt gekozen, is volgens het onderzoek dat de Nederlandse consument er verder niet te veel tijd in wil steken en een extra uitgave deze maand net even niet goed uitkomt.

Water als basis

Water is een prima basis voor de reiniging van het gezicht, maar de consument heeft behoefte aan een advies op maat voor zijn of haar huidtype. Hier ligt dus een kans voor beautyprofessionals.

Het onderzoek toont verder aan dat meer dan de helft (60 procent) van de Nederlandse vrouwen de afgelopen jaren meer water is gaan drinken. De voornaamste reden is om een gezond gevoel te krijgen (40 procent). Een derde hoopt erdoor af te vallen. We zijn ons ervan bewust dat we met water drinken het lichaam van binnenuit een goede schoonmaakbeurt geven. Water is belangrijk voor zowel de binnen- als de buitenkant van het lichaam; ook de (gezichts)huid profiteert hiervan.

Professioneel advies

Een goede reiniging voor het gezicht is afgestemd op het huidtype en eventuele huidproblemen, en wordt zowel ’s ochtends als ’s avonds uitgevoerd. Ook als je klant geen make-up draagt, is het goed te adviseren de huid twee keer per dag te reinigen. Adviseer naast een dagelijkse reiniging (bijvoorbeeld een product in combinatie met water, een milk of lotion) een product om de dode huidcellen te verwijderen, de huid te voeden, te hydrateren of weer in balans te brengen. Behandelingen bij jou in de salon complementeren de geadviseerde reinigings- en verzorgingsproducten.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen