Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Uit onderzoek onder 1000 vrouwen blijkt dat de helft van de vrouwen zich onzeker voelt over haar wenkbrauwen. Ligt hier een kans voor beautyprofessionals, met name voor schoonheidsspecialisten, PMU-specialisten en visagisten? Of speel jij hier met je salon en behandelingen al op in?

De juiste vorm en kleur

De ondervraagde vrouwen vinden het belangrijk dat het model en de kleur van hun wenkbrauwen goed is. Wenkbrauwen zijn immers erg bepalend voor de gezichtsuitdrukking en de hele uitstraling. De vrouwen uit het onderzoek besteden maandelijks ongeveer 15 euro aan het verven en vormen van hun wenkbrauwen.

Perfecte wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn onderhevig aan trends. Tegenwoordig mogen wenkbrauwen weer wat voller zijn, maar er zijn ook tijden geweest dat getekende, dunne wenkbrauwen helemaal hip waren. Anno 2016 zijn krachtige wenkbrauwen, net als in de jaren 80, volgens diverse Make-up Artists populair. Deze wenkbrauwvorm past ook prima in de naturel trend, waarbij het shapen van het gezicht, een natuurlijke lipkleur en mooi gevormde wenkbrauwen centraal staan.

Uit het onderzoek komt naar voren dat iets meer dan de helft van de vrouwen graag de wenkbrauwen van Kate Middleton wil en zo’n 20 procent voorkeur heeft voor vollere wenkbrauwen, zoals die van topmodel Cara Delevingne. 

Beauty ritueel @ home

Ongeveer een derde van de vrouwen brengt elke dag haar wenkbrauwen in model. Zij epileert haar wenkbrauwen en gebruikt eventueel een wenkbrauwpotlood, -poeder of -gel. Een vijfde van de vrouwen verlaat nooit het huis zonder iets aan haar wenkbrauwen te hebben gedaan. 

Opvallend is dat de meeste vrouwen wekelijks zo’n tien minuten tot een half uur bezig zijn met hun wenkbrauwen. Dat is langer dan de meeste vrouwen met hun totale make-up bezig zijn.

Kans voor beautyprofessionals

Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen vaak de mist in gaan bij het doen van hun wenkbrauwen. Veel gemaakte fouten zijn te veel epileren, twee verschillende wenkbrauwen, de verkeerde vorm of de verkeerde kleur. Ligt hier een kans voor jou als beautyprofessional?

1+

Reacties


Gerelateerde artikelen