Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Ik hoor ze al van verre aankomen, Mien en Bep. Al meer dan 60 jaar vriendinnen. Mien heeft een witte rollator met rode strepen, ze is behoorlijk slechtziend. Bep is slecht ter been en heeft erge rug en heupklachten. Ze steunen elkaar door dik en dun. Vandaar dat ze ook altijd met z’n tweetjes komen.

“Ik heb vorige keer een kwartier voor mijn voordeur gestaan…” hoor ik Mien klagend zeggen. “Waarom?” vraagt Bep gelaten.

“Omdat ik het sleutelgat niet kon vinden.” Roept Mien verontwaardigd.

“Waar was ik dan?” zegt Bep verbaasd.

“Jij was ziek weet je nog? Wat moet ik nou zonder jou!”

“Een lampje kopen voor aan je sleutelbos.” Zegt Bep, en ik hoor ze samen schateren van het lachen.

Dan komen ze de hoek om. “Ga jij maar voor.” Zegt Bep vriendelijk tegen haar vriendin, ze gaat aan de kant en laat Mien voorgaan. Ik moet als vanzelf glimlachen als ik deze vriendinnen zie. Een voorbeeld voor de hele mensheid. Ik leid Mien naar mijn tafeltje en Bep volgt gedwee.

“Meisje,” zegt Mien tegen mij. Ik bloos…meisje….Ik ben bijna 51 jaar…

“Dit keer maar een iets donkerdere kleur nagellak hoor, eentje die ik zelf ook kan zien, men zegt wel dat het erg mooi is, maar ja, als ik het zelf niet zie heb ik er toch niets aan!”

“Die van mij maar weer gewoon doorzichtig hoor!” buldert Bep er dwars doorheen. Bep heeft een prachtig lang nagelbed. Zo een waar je als beginnend nagelstyliste van gaat kwijlen omdat je daar prachtige resultaten op kunt maken.

Mien heeft kleine bijna kinderlijke nageltjes. Maar o zo schattig. Al keuvelend masseer ik de stramme oude handen, knip en vijl nagels en voorzie ze van prachtige nagellak. “Ja!” roept Mien bij het turen op haar nageltjes, “Dit is mooi, dit kan ik tenminste zien!” Bep knipoogt naar me. “Samen zien wij wel dat het een wat opvallende kleur is, maar ach….mag zij er zelf ook plezier van hebben?

Dit artikel is geschreven door Yvonne Molenaar

Comments


Gerelateerde artikelen