Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Wayne Shi uit China is van mening dat vrouwelijke schoonheid afkomstig is van iemands spirituele energie en karakter. Tijdens zijn carrière als een PMU-artist heeft Wayne Shi zich gespecialiseerd in het creëren van perfecte wenkbrauwen en lippen voor vrouwen.  De integratie van de Chinese Zen in zijn werkwijze heeft van Wayne bekend gemaakt in Hong Kong, Singapore, Maleisië en Japan.

Tijdens de Permanente Make-Up World Conference 2014 in Amsterdam legde Wayne tijdens zijn presentatie 'Brows the Oriental Way' uit op welke wijze hij de vorm, kleur en positie van wenkbrauwen in het gezicht bepaalt. Wayne Shi maakt hierbij niet alleen gebruik van de fysieke kenmerken van het gezicht, maar ook van de persoonlijke spirituele energie van iemand en elementen uit de Chinese Zen cultuur.  De werkwijze die hij persoonlijk hanteert om de persoonlijke schoonheid van iedere vrouw te benadrukken zijn,  naar eigen zeggen, een vorm van kunst. Hij vraagt 30.000 Euro voor een Wayne&Only en hij doet er maar 5 per dag.  PMU artists van over de hele wereld zijn idolaat van alles wat hij doet en volgen hem overal.

Balans in het gezicht

Volgens Wayne kan het gezicht kan worden opgedeeld in 3 delen: het voorhoofd, het middengedeelte en de kin. Bij een ideaal gezicht moet het middengedeelte het langste zijn en  de voorhoofd en de kin ongeveer even lang. De wenkbrauw zelf is opgedeeld in 5 gelijke delen. De kunst is om de vorm en lengte van de wenkbrauw zodanig op het gezicht aan te brengen dat het gezicht beter in balans komt.

Voorhoofd
Het voorhoofd is het gedeelte tussen de bovenkant van de wenkbrauwen tot de haargrens. Als je je vingers overdwars over je voorhoofd kunt plaatsen en het  past er in dan is het ideaal. Kijk goed naar de vorm van het voorhoofd van iemand: het kan te smal of te breed zijn of te hoog of te laag. Dat kun je dan met de vorm en lengte van de wenkbrauw corrigeren.

Midden van het gezicht
Dit is het gebied tussen de bovenkant van de wenkbrauwen tot aan de onderkant van de neus. Bij een mooie wenkbrauw moet het oogbot zichtbaar zijn en de boog van de wenkbrauw moet daar boven lopen. 
Het hoogste punt van de wenkbrauw kun je bepalen door met je vingers onder de wenkbrauw te drukken. Er verschijnen dan rimpels op het voorhoofd. Bekijk waar de rimpel het hoogste punt bereikt en plaats daar ook het hoogste punt van de wenkbrauw.

Onderkant van het gezicht
De onderkant van het gezicht is het gedeelte tussen de onderkant van de neus tot aan de kin. Bekijk goed of de kin smal of breed is.  Lange wenkbrauwen laten de kin optisch smaller lijken en met korte wenkbrauwen lijkt de kin breder.

Voorbeeld
Tot slot nog een voorbeeld van de ideale wenkbrauw die Wayne himself tijdens zijn presentatie op de PMU World Conference aanbracht bij een vrijwilliger. 

ideale vorm wenkbrauw volgens wayne shi

ideale vorm wenkbrauw volgens Wayne shi

Comments


Gerelateerde artikelen