Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Richting de zomer vallen we massaal aan op de groene smoothies, nemen we bakken salades op het werk mee en zondigen we alleen met gezonde snacks. Met je ‘saaie’ boterham met kaas val je zelfs een beetje op, een Twix durf je niet meer in het openbaar te eten. Ook in de schoonheidssalons is te merken dat de zomer er aan komt. Zo bedenken we acties voor harsen, spray tanning of anti cellulitis behandelingen. Zelf als specialisten in het vak kunnen we niet achter blijven, dus doen hier dan ook vrolijk aan mee. Want ja, op onze welverdiende vakantie willen we er zelf ook tip top uit zien. Met ultra gladde (spray tanned) benen paradeer je over het strand, in je strakkere bikini body dankzij de appel azijn kuur en de gênante work outs van youtube in de woonkamer.

Maar dan op vakantie gaat het fout. Glibberig van een liter after sun na een dagje strand, plof je neer bij een heerlijk restaurant en je pakt de menu kaart. Die hamburger ziet er wel lekker uit he? Of de fish and chips.. Flesje wijn erbij? Of toch een halve liter bier.. Moet ik niet even iets gezonds eten na die pizza vanmiddag… Ach het is vakantie! Voornemens laten we gelijk varen, stress laten we los en de zorgen verdwijnen. Die komen later wel weer. 

Wanneer je thuis komt van een heerlijke vakantie mogen de zomerjurkjes en je bikini gelijk in de was. Stap je onder de douche en je witte handdoeken verkleuren naar bruin. Gaat je zomerse kleurtje er nu al af? Ach ‘the memories last forever’ zeggen we dan maar. Stiekem smeren we ons in met bronzing powder zodat het niet op valt de eerste werkdag. Complimentjes over je sun kissed huid wil je natuurlijk nog wel even verzamelen. Bewapend met je vegetarische wrap vertel je je collega’s tijdens de lunch over je fantastische vakantie en scrolt langs je foto’s op je mobiel. Kan je niet nog even terug denk je wanneer je de foto van je voeten in het zand ziet?

Helaas duurt dit relaxte vakantie gevoel niet lang en word je al snel meegezogen in de drukte van de dag. Andere prioriteiten worden gesteld en het Nederlandse weer wordt er ook niet beter op. Denk dan niet, de zomer is voorbij. Die jurkjes hangen terug in de kast en de bikini is weer uitgewassen. Je benen hoef je even niet meer te harsen en die groene smoothies waren me toch te veel werk. 10 minuten fietsen naar je werk? De auto is toch wel makkelijker. 

Blijf jezelf pushen tot een betere versie van jezelf. Hou de balans er in qua voeding en beweging. Zo hoef je jezelf niet uit te hongeren voor de vakantie of met extreme spierpijn het vliegtuig in stappen. Ze zeggen ook wel; ’summer bodies are made in the winter’. Wees het voorbeeld voor je cliënten, laat zien dat vitaal leven niet alleen bij een periode hoort waarin je meer van jezelf laat zien. Bikini seizoen bestaat niet wanneer je het hele jaar door gezonde, vitale keuzes maakt.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen