Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Eind november en begin december staat Nederland in het teken van Sinterklaas en zijn er weer volop pepernoten en chocoladeletters te koop. Het is leuk als je in je salon in deze tijd een chocolademasker aanbiedt. Genieten van al het goede van chocolade maar zonder de dik makende calorieën.

Het hoofdbestanddeel van chocolade is de cacaoboon die diverse stoffen bevat die een positieve invloed hebben op de hersenen. In chocolade is de hoeveelheid echter zeer minimaal, waardoor dit effect geringer is. De natuurlijk aanwezige cacaoboter in het product staat bekend om haar verzachtende werking en wordt daarom vaak verwerkt in schoonheidsproducten, zoals lippenbalsems. 

Het chocolademasker

Een chocolademasker is een verzorgend masker. De cacao in het masker stimuleert de aanmaak van bèta-endorfine en de cacaoboter in het masker heeft een gunstig effect op een droge en vale huid; het zorgt ervoor dat de huid zacht wordt en gaat stralen. De heerlijke geur van het masker heeft een positief effect op de gemoedstoestand en geeft een gelukzalig gevoel.

Net als voor alle andere schoonheidsproducten geldt dat het mogelijk is dat je klant een allergische reactie krijgt. Ga daarom voor gebruik na bij je leverancier voor welke huidtypen jouw masker geschikt is en voor welke niet.

Gebruik van het chocolademasker

Allereerst dient het gezicht grondig gereinigd te worden. Daarna wordt het masker opgebracht. Daarbij dient de huid rondom de ogen en de mond vrijgelaten te blijven. Plaats daarna twee (vochtige) watjes op beide ogen. Het masker moet 10 tot 15 minuten inwerken. Daarna kun je het masker afhalen met een warme vochtige kompresdoek. Herhaal dit tot alle resten verwijderd zijn. Je kunt ook eventueel sponsjes gebruiken om de laatste resten van het masker te verwijderen. Sluit af met een milde lotion passend bij het huidtype van de klant.

1+

Reacties


Gerelateerde artikelen