Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Als je klanten in de koudere maanden gaan klagen over een drogere huid, of over een huid die gaat jeuken of schilferen, dan is dat waarschijnlijk te wijten aan een droge lucht of snel wisselende temperaturen. Je kunt hier op inspelen door speciale winterbehandelingen te geven. Zorg ervoor dat het in je salon lekker warm is en dat de luchtvochtigheid hoog is. Breng de salon in een winterse sfeer (kaarsjes) en ontvang de klant met een lekker warm drankje.

De winterbehandeling kan uit de volgende onderdelen bestaan:

  • Gebruik voor het reinigen van de huid zachte producten. De reiniging moet mild zijn en met lauw water worden afgenomen, bij voorkeur met een speciaal doekje. Wrijf de huid nooit droog, want dat irriteert.
  • De winter is een uitstekende periode om een peeling te doen. Peelings lossen dode huidcellen op en zorgen ervoor dat de huid weer een frisse kleur krijgt.
  • Gebruik producten die de huid goed voeden. Welk serum, crѐme of masker je ook kiest, het moet vol zitten met ingrediënten die zorgen dat de vochthuishouding van de huid gereguleerd blijft. Rijke crèmes zorgen voor een beschermende laag, die de huid helpt zichzelf tegen vochtverlies te wapenen. Lekker dik aanbrengen en een kwartier in laten werken. Het eventuele restant kan zachtjes worden ingemasseerd.
  • schilferige, gebarsten lippen komen in de herfst en winter vaker voor en vragen ook om wat extra verzorging. Verwijder droge, dode huidcellen met een milde exfoliant voor de lippen en gebruik daarna een rijke, verzachtende lippenbalsem voor supergladde lippen.

Bekijk hier een gedeelte van de nieuwe winterbehandeling van Jean D’Arcel. Deze demonstratie vond plaats op Beauty Salon Dimensions 2014

 

 

0

Reacties


Gerelateerde artikelen