Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Al gaat de medische industrie nog zo snel, het verouderingsproces valt (nog) niet met een pil tegen te houden. Wel zijn er tal van behandelingen op de markt die worden ingezet bij huidverslapping en lijntjes. Twee van deze behandelingen zijn de fractionele CO2-laser en de ulthera. Beide geven huidverstrakking, maar de weg ernaartoe is verschillend. 

Huidverouderingsproces

Naast dat we deels het verouderingsproces van onze huid zelf in de hand hebben door middel van extrinsieke factoren, heeft het ook voor een groot deel te maken met intrinsieke factoren. Zo bouwt ons lichaam minder collageen en elastine op na ons 30ste levensjaar, waardoor de huid dunner en slapper wordt en we rond deze leeftijd de eerste lijntjes zien ontstaan. Wanneer vrouwen in de menopauze komen, dan gaat het verouderingsproces nog harder. De menopauze zorgt er namelijk voor dat  er een afname is van oestrogeen waardoor het collageen in de huid jaarlijks daalt met 2,1% en de elasticiteit jaarlijks met 0,55%. Tegelijkertijd neemt de dikte van de huid ook met 1,1% af. Al met al wordt onze huid er in de loop der jaren niet beter op. Daarom zien we in de praktijk, voornamelijk vrouwen, die dit huidverouderingsproces tegen willen gaan. Ultherapie en de fractionele laser zijn twee behandelmethodes die huidveroudering daadwerkelijk tegen gaan.

Huidverstrakking door ultherapie

Ultherapie is de nieuwste behandeling voor huidverstrakking van de hals, kaaklijn, decolleté, oogleden of wenkbrauwen en zorgt voor een natuurlijk proces in de huid waarbij er geen gebruik gemaakt wordt van chemische stoffen, toxines of fillers. Ultherapie werkt door middel van ultrasound en geeft op een veilige en gecontroleerde manier op precies de juiste diepte, energie af. Deze energiepulsen wordt in de dermis afgegeven waardoor er een warmte ontstaat tussen de 60 en 70 graden Celsius. De dermis wordt dus verhit zonder de epidermis en de omringende huidstructuren te beschadigen. Door deze verhitting vindt er huidverstrakking plaats. Omdat de epidermis niet wordt beschadigd kent de behandeling geen down time waardoor de behandeling perfect kan worden ingezet tussen alle bedrijven door. 

Microscopische gaatjes

De fractionele laser maakt in tegenstelling tot de ulthera microscopische gaatjes in de epidermis, waardoor deze wel wordt beschadigd. Door deze gaatjes geeft de laser haar energie af in de huid en dit wordt omgezet in warmte. De huid zet deze warmte om in nieuw collageen en elastine en vult als het ware de huid op, waardoor lijntjes maar ook littekens verbeteren. Daarnaast ziet de huid deze kleine microscopische gaatjes als kleine wondjes waardoor er een herstelproces in de huid wordt geactiveerd. Ook de epidermis moet zich herstellen van deze kleine korstjes. Door dit herstelproces vernieuwt de huid zich volledig. Naast deze eigenschappen absorbeert de laser ook het opgestapelde pigment van pigmentvlekken, waardoor deze verminderen of zelfs verdwijnen. Niet alleen worden de lijntjes aangepakt, maar ook grove poriën en littekentjes. Dit is echter pas na één maand zichtbaar omdat het collageen en elastine opgebouwd moet worden. 

Combinatie ulthera en CO2-laser

Het verschil tussen deze twee behandelingen is dat ulthera wordt ingezet bij huidverslapping en de fractionele CO2-laser bij lijntjes en andere onregelmatigheden. Voor diverse klanten kan dit ook een mooie combinatie zijn van behandelingen, omdat huidverslapping en lijntjes vaak samenkomen en door een combinatie van deze twee behandelingen ook samen kunnen gaan.

Comments


Gerelateerde artikelen