Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Als schoonheidsspecialist breng je elke dag diverse cosmeticaproducten aan op de huid van de klant. Dat is niet niks. Juist daarom zou je genoeg kennis moeten hebben van de producten om vragen van klanten over cosmetica te kunnen beantwoorden. Veel informatie staat op het etiket, maar van de schoonheidsspecialist verwacht je dat ze toch nét iets meer weet. 

Binnen de jungle van cosmeticamerken en producten is het een flinke uitdaging om hét perfecte merk te vinden voor jouw salon. Gelukkig wordt de eerste selectie gemaakt met behulp van de Cosmeticaverordening, een Europese eisenlijst waaraan elk product moet voldoen voordat het zijn weg vindt naar de salon. Maar…  dat is taaie kost. Want hoe gaat dit proces eigenlijk in zijn werk? Welke eisen zijn er zoal? Welke ingrediënten staan er momenteel ter discussie? Ronald van Welie beantwoordt deze interessante vraagstukken op zaterdag 12 en zondag 13 september om 15.00 uur tijdens Beautyspot.nl live edition in de Jaarbeurs te Utrecht. 

Nederlandse Cosmetica Vereniging

Van Welie is directeur van de Nederlandse Cosmetica Vereniging, de brancheorganisatie van fabrikanten en importeurs van cosmetica. De vereniging beschermt de belangen van de Nederlandse cosmetica-industrie. Tijdens de workshops op Beautyspot.nl live edition gaat Van Welie dieper in op het vraagstuk: ‘Wat is eigenlijk cosmetica?’ en komen twee belangrijke ingrediënten aan bod: conserveermiddelen (de parabenen-paniek) en geurstoffen.

Veiligheid van cosmetica

“Er ontstaan constant nieuwe vragen over de veiligheid van cosmetica” , aldus Van Welie. “Voor veel schoonheidsspecialisten is dit ingewikkelde materie, maar wel ontzettend belangrijk. Je moet je er echt in verdiepen. Klanten kunnen er immers naar vragen omdat zij iets hebben gelezen of ontwikkelingen via de media hebben gehoord. Ook de etikettering van cosmetica, dierproefvrije cosmetica en het gebruik van claims zal aan bod komen.” 

Ook goed om te weten

Wil jij als schoonheidsspecialist ook wegwijs worden gemaakt in de cosmeticajungle? Schrijf je dan absoluut in voor deze cosmetica-meeting met Van Welie. Hij weet haarfijn uit te leggen hoe je het beste te werk kunt gaan. Als specialist draag je in dit geval namelijk de verantwoordelijkheid om de veiligheid van het product of merk te beoordelen.

Van Welie geeft tijdens Beautyspot.nl live edition twee workshops op zaterdag 12 en zondag 13 september om 15.00 in de Jaarbeurs te Utrecht. Benieuwd naar de ontwikkelingen in richtlijnen op cosmeticagebied? Bestel dan je toegangskaart via www.beautyspot.nl/live en laat je informeren.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen