Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Iedere maand komen er maar liefst 15.000 kinderen met voetklachten bij de pedicure. Dat wijst recent onderzoek van ProVoet, de landelijke brancheorganisatie voor de pedicure, uit. Gebrek aan kennis bij ouders en kinderen vormt de bron van het ongemak zoals ingegroeide teennagels en voetschimmel. Ouders sjouwen elke dag hun kinderen rond op school, sportclub en thuis maar kiezen (te) vaak voor hip, maar totaal ongeschikt schoeisel. Ook lijkt de jongste generatie niet te weten hoe je veilig je teennagels knipt en na het douchen je voeten goed afdroogt.

Onderzoek voetverzorging van belang voor ouders en leerkrachten

Uit het genoemde onderzoek van ProVoet is gebleken dat bij kinderen ouder dan 5 jaar regelmatig voetklachten voorkomen. Gebrek aan kennis over voetverzorging is een veel voorkomende oorzaak.

  • 77% van de pedicures krijgt vragen van de ouders over de voeten, voetverzorging en voetproblemen van hun kinderen.
  • Per maand bezoeken ongeveer 15.000 kinderen de pedicure.
  • 81% bezoekt de pedicure alleen voor het verhelpen van directe klachten.
  • Slechts 19% bezoekt de pedicure regelmatig.
  • Top 3 van klachten: Ingroeiende nagels, wratten en schimmelnagels.

Landelijke campagne met als boegbeeld Kapitein ProVoet

Om dit onderwerp handen en vooral voeten te geven, heeft ProVoet een landelijke campagne ontwikkeld, gericht op kinderen. Het belangrijkste onderdeel is een lespakket voor leerlingen in groep 3 tot en met 6 van de basisschool. Het startschot van deze landelijke campagne, met in het middelpunt Kapitein proVoet, klinkt op 18 mei, tijdens de Week van de Pedicure.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen