Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De vakbeurs voor de schoonheidsbranche Beauty Salon Dimensions is al jaren een bron van inspiratie voor iedere beautyprofessional. Dit jaar zijn er veel nieuwe initiatieven. Zo brengt Marjanne Riemens, hoofdredacteur van Estetica.NL, beursbezoekers in één uur op de hoogte van de laatste trends op het gebied van mode en beauty met exclusieve trendreports ‘Focus on the Future’. Het podium in hal 2 is het centrum voor de presentatie van diverse nieuwe massagetechnieken die de bezoekers zelf in de eigen salon kunnen toepassen. De beurs wordt gehouden op 12, 13 en 14 september 2009 in de Jaarbeurs in Utrecht. Vanzelfsprekend zijn ook deze beurseditie weer alle bekende exposanten aanwezig om de bezoekers kennis te laten maken met de nieuwste producten.

Nieuwe massage technieken

Nieuw voor Europa en als primeur op Beauty Salon Dimensions zijn de demonstraties door Sabaaydi van de Silk Secretmassage, een gezichtsbehandeling met gebruikmaking van zijdecocons. De cocons lijken op vingerhoedjes en bevatten de stof sericine. Deze kleefstof bindt de dode huidcellen aan de cocon en is vochtinbrengend, resulterend in een ideale gezichtbehandeling.

Bij kokosmassage, een tweede massagevorm die Sabaaydi presenteert, wordt begonnen met een scrubstempeltje met vijf ingrediënten. De behandeling wordt vervolgd met twee pure kokosstempels die het bindweefsel stimuleren, de huid verstevigen en zorgen voor meer spankracht en toename van levensenergie. Opvallend na de behandeling zijn de geur en de zijde zachte huid.

Bezoekersbadge met branchevermelding

De voortgaande professionalisering van de beurs komt tot uiting in de introductie van een speciale bezoekersbadge. Voor een efficiënt beursbezoek wordt op de badge behalve de naam ook de sector vermeldt waarin de bezoeker werkzaam is. Dit biedt exposanten de mogelijkheid om direct de gewenste gesprekspartners aan te spreken. In tegenstelling tot andere jaren is er dit jaar tijdens Beauty Salon Dimensions geen kindercrèche.

Make-up Award

De uitreiking voor de Make-Up Award wordt dit jaar in een heel nieuw jasje gestoken. Net als ieder jaar sturen deelnemers aan deze fotowedstrijd voor visagisten en make-up artists een afbeelding in van hun model vóór en na de transformatie. Alle ingezonden foto’s worden getoond aan de fotowand in hal 2. De bezoekers kunnen een stem uitbrengen op hun favoriete creatie in elke categorie voor de publieksprijs van150 euro, Nieuw is dat de genomineerden op de dag van de uitreiking nogmaals hun creatie op het podium in hal 2 maken in de categorie Beauty Make-up, naar een cover van een glossy, of Vrij Werk in het thema Harajuka Girls. In iedere categorie is een eerste prijs te winnen van 350 euro en een tweede prijs van 150 euro. De wedstrijd begint op zondag 13 september om 13.00 uur. De uitreiking van de Make-Up Award 2009 vindt aansluitend plaats om 17.30 uur. De prijswinnaars krijgen bovendien een plaatsing van hun foto op de cover van het vakblad Visagie.

NK Nail Design 2009

Voor het NK Nail Design strijden de deelnemers in twee categorieën, beginners of gevorderden, en hebben als opdracht om bij hun model een set ‘wedstrijdnagels’ aan te brengen. Na een french manicure van beide handen worden de nagels van één van de handen gelakt met rode nagellak. Het kampioenschap wordt georganiseerd door branchevereniging Het Nagelgilde in samenwerking met VNU Exhibitions. De jury beoordeelt onder andere productbeheersing, het lakken van de nagels en de afwerking. De wedstrijden zijn op zondag 13 september van 10.00 tot 13.00 in hal 2. De prijsuitreiking is later die middag.

Black Hair & Beauty

In het succesvolle Black Hair & Beauty Paviljoen in hal 2 zijn alle beursdagen workshops en demonstraties gericht op de speciale verzorging van de gekleurde huid en Black Hair met op zondag o.a. Afrikaanse hoofdmassage en Afrikaans Indo massage. Met het thema “Er was eens…” neemt de Afro-Europese Schoonheids Unie (ASU) de bezoekers van Beauty Salon dimensions mee terug in de tijd en wordt duidelijk hoe primitief de verzorging er vroeger aan toe ging. Een groot contrast met tegenwoordig met de beschikbaarheid van moderne apparatuur en natuurlijke verzorgingsproducten.

Online kaarten kopen

Via www.beautybeurzen.nl kun je online kaartjes kopen voor de beurs en dat kost slechts 10 euro in plaats van 25,50 euro (maximaal 2!). Bovendien geeft een online kaartje kans op één van de twee overnachtingen voor twee personen, inclusief ontbijt, in een luxe wellness suite in Hotel Houten ter waarde van 255 euro.

Comments


Gerelateerde artikelen