Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een terugkeer naar de essentie, dat is wat je deze zomer te wachten staat in de natuur en dan vooral de (Franse) bergen. Alle ingrediënten zijn er aanwezig om je lichaam en geest van alle stress te ontdoen. Neem een duik in de natuur en keer ontspannen terug als nooit tevoren!

Tussen de bomen tot jezelf komen
Mos onder je voeten, boomschors in je handpalm, zonnestralen door het gebladerte en vogels die je trakteren op een prachtig fluitconcert. Door middel van bosbaden keer je terug tot de essentie en voel je je weer één worden met de natuur die zo’n belangrijke rol speelt in ons leven. De perfecte plek voor een bosbad? De Vogezen natuurlijk! Om alle zintuigen nog eens extra wakker te schudden, kun je een heus spaparcours van 1 km afleggen in het Forêt du Capucin in Le Mont-Dore. Neem plaats in de spa’s – met je kleding aan! – en concentreer je op de geuren, kleuren en geluiden om je heen. Al mediterend kom je dichter bij je innerlijke rust. En waar lukt dat beter dan in de natuur? Installeer jezelf dus in een comfortabele houding bij het Lac des Confins aan de voet van de Aravis-keten, het Lac de Payolle bij Pic du Midi of het Lac des Mines d’Or met z’n verbluffende omgeving.

Weer eens wat anders
Je kent inmiddels yoga en meditatie wel, maar wat als je op vakantie zin hebt om iets nieuws uit te proberen? Dan heb je geluk: in de bergen vind je namelijk allerlei originele activiteiten die je ook rust en ontspanning zullen bezorgen. Ga bijvoorbeeld een middagje suppen of maak een meditatieve wandeling. Als je altijd al eens ‘intermittent fasting’ hebt willen proberen, dan kun je dat nu onder begeleiding doen in Praz-de-Lys Sommand waar vasten wordt gecombineerd met sofrologie (een dynamische ontspanningsmethode) en rustige wandelingen. Een week om alles even los te laten en je energieniveau weer op peil te krijgen, dankzij op maat gemaakte activiteiten die je kunt combineren met het vasten.

Rustgevende accomodaties
In de verschillende gebieden vind je tal van oude, charmante dorpjes en gehuchten. Hier zitten ook een paar verborgen pareltjes tussen, zoals Versoye dat uit slechts een paar huizen en een barokke kerk bestaat. Wat dit plaatsje zo bijzonder maakt, is dat je in de voormalige pastorie kunt verblijven. Een aangenaam verblijf in een serene omgeving!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Gerelateerde artikelen