Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Misschien bent je het al eens tegengekomen in de schoonheidssalon: een behandeling met ultrasoon geluid. Deze behandeling heeft niets te maken met de kwaliteit van je gehoor, maar des te meer met het verbeteren van de huid! Hieronder leh ik je uit waarom.

Wat is ultrasoon geluid?

Ultrasoon geluid – of ultrasound in het Engels – kan niet worden gehoord door de mens, omdat het gaat om geluidsgolven met zeer hoge frequenties. Verder voel je er ook niets van als je deze trillingen door je huid gaan. Waarom zou je dan toch een behandeling met ultrasoon voor jouw salon moeten overwegen? Het mooie van ultrasoon is dat dit de cellen in de huid door een micromassage als het ware van elkaar “lostrillen” – collageen en elastine worden gestimuleerd en de celstofwisseling verbetert – waardoor er ruimte tussen de cellen ontstaat. Daardoor kunnen de daarna toegediende actieve werkstoffen in crèmes en serums beter en dieper in de huid dringen en hun werk gaan doen.

Welke ultrasoon is geschikt?

Belangrijke kenmerken om te bepalen of het gebruikte ultrasoon geschikt is om te gebruiken voor schoonheidsbehandelingen zijn de frequentie, de vacuümcapaciteit en het vermogen dat wordt geleverd door het apparaat dat je gebruikt. Zeker de frequentie bepaalt de effectiviteit van de behandeling: hoe lager de frequentie, hoe dieper de golven de huid in gaan. Maar je wilt juist dat de golven actief zijn op de diepte waar ze invloed hebben op de huid. Met een frequentie van 10 Mhz kan je precies daar komen, waar het effect op de huid het grootst is, namelijk de epidermis.

Ultrasoon combineren met verzorgingsproducten

In schoonheidssalons worden ultrasoon apparaten meestal gebruikt in combinatie met verzorgingsproducten, zoals crèmes en serums. Zoals hierboven beschreven kunnen de werkstoffen in crèmes en serums beter in de huid komen en hun werk doen na een ultrasoon behandeling. Dit effect kan nog eens worden versterkt met een microdermabrasiebehandeling. In de moderne schoonheidssalon kom je dit soort effectieve anti-agingbehandelingen dan ook steeds meer tegen.

De behandeling met ultrasoon en aanvullende producten geven je het beste resultaat voor huidverbetering geven. Zeker als je klant niet in haar huid wilt laten snijden en je je tijd efficiënt wilt gebruiken, zijn dergelijke behandelingen – meestal in kuurvorm – aan te bevelen.

Dit artikel is geschreven door Suzanne Duijker van cosmetica groothandel MB Cosmetics.

Eerdere adviescolumns:
Permanente make-up: echt wat voor mij? »
Wat is microdermabrasie?
»

Comments


Gerelateerde artikelen