Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Treurige klanten, wat moet je daar nu mee doen? In de periode dat ik in de beautybranche werkte, had ik enorm veel treurige klanten. Als een klant problemen had bood ik een luisterend oor en gaf ik ze heel veel aandacht. Maar hoe meer aandacht ik ze gaf, hoe meer aandacht ze vroegen. In het begin vond ik dit leuk en zorgde dit voor een fijn gevoel. Na een tijdje kwamen ze echter elke keer terug met alleen maar problemen. Hierdoor was ik na de afspraak volledig leeg. De verstandhouding met de klant raakte compleet uit balans.

Uit balans

Verhoudingen kunnen bij elke relatie uit balans raken. Dit gebeurt niet alleen bij vriendschappen en liefdesrelaties, maar ook zeker bij klantrelaties. Op een bepaald moment geef je alleen maar en krijg je niets meer terug. Het is belangrijk dat je je daar bewust van bent. Van klanten die al je aandacht vragen, maar weinig doen voor je bedrijf. Let goed op wat jij geeft en dat het niet ten koste van jezelf gaat. Een klant heeft namelijk niets aan jouw medelijden, daar zal zij niet beter van worden. Hiermee voed je vaak het rollenpatroon van gever en nemer. Waak daarom over de verstandhouding met je klant en kijk of deze wel in balans is.

Doorbreek het rollenpatroon

Vraag jezelf ook af hoe jij je voelt na het bezoek van een klant of hoe je je voelt als ze een afspraak maken. Zie je er al meteen tegenop en zie je het echt niet zitten? Wees dan niet bang om een klant los te laten. Wil je de klant niet laten gaan? Probeer dan om het rollenpatroon te doorbreken. Zorg er dan voor dat er geen ruimte is voor verhalen die al jouw energie wegtrekken. Je kunt het gesprek afleiden, door bijvoorbeeld vragen over een leuk onderwerp te stellen.

Keuzes maken

Soms moet je keuzes maken om in de juiste balans te blijven. Alleen op die manier kun je een succesvolle beauty business leiden. Houd je daarom niet vast aan klanten die jouw energie wegtrekken. Deze energie kun je beter in andere zaken stoppen. Zo blijven jij en jouw beauty business energiek én in de juiste balans!

0

Reacties


Gerelateerde artikelen