Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een poosje geleden werd ik gebeld door een enthousiaste jonge scholiere visagie. Ze begon het gesprek met de volgende woorden: ‘Goedemorgen mevrouw Van Oorschot, ik heb gehoord dat u de Make-up Awards organiseert. Maar ja, u bent wel oud en u weet waarschijnlijk niet wat gleaming is’. Het was geen vraag, maar iets wat ze in haar onervarenheid als nog studerende visagist bedacht had.

Aangezien we net bezig waren met het vaststellen van de thema’s voor onze wedstrijden dit jaar, had ik meteen de eerste voor de Student Award te pakken, yes! Vind een trending topic op YouTube of Twitter. Immers, jij volgt toch ook de trends op de voet? De omschrijving van het thema luidt dan ook: ga aan de slag met méér mascara, braided of squiggly brows, tribal art of gothic return. Maar om een antwoord te geven op haar vraag: “Ja, ik weet ondanks mijn leeftijd wat gleaming betekent, namelijk glimmend.” En natuurlijk begrijp ik de context waarin dit nu gebruikt wordt, maar voor mij met mijn opleiding en carrière binnen de foto, film en tv-wereld is dat iets wat met voorzichtigheid moet worden bekeken.

Glans op een gezicht vangt licht en gaat daarom snel overstralen zodat of het beeld moet worden aangepast of de belichting of de techniek. Daarom zie je dus altijd al die visagisten of make-up artists met poederkwasten en donzen in de weer. Het is maar een weetje hè. Maar geweldig dat make-up van alle tijden is en dat het zich steeds vernieuwd en dat met de juiste trendy make-up, wenkbrauwen of wimpers ons succes in de maatschappij mede bepaald wordt. Maar elke make-up trend berust op techniek en die is van alle tijden! Door het leermiddelenbedrijf is een geweldig handboek ‘Visagie’ uitgegeven, waaraan ik met veel plezier mijn medewerking heb verleend. Kijk naast YouTube en Twitter ook eens in dit boek of de online leeromgeving en word een echte visagist of make-up artist! Zo weet jij over 40 jaar ook nog wat er dan in de mode is in onze prachtige make-upwereld en dat je ook nog weet hoe je het kunt toepassen. Om het maar eens ouderwets te zeggen.

Ik wens alle leerlingen en docenten heel veel plezier en succes tijdens de voorbereidingen van de Make-up Awards en ik verheug mij op de resultaten op 9 april aanstaande op de wedstrijdvloer tijdens de voorjaarsbeurs Beauty Trade Special. Benieuwd naar de andere thema’s? Kijk dan op de website van de Make-up Awards 2018. Wat een heerlijk vak heb ik toch!

0

Reacties


Gerelateerde artikelen