Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Bootcamp groepen schieten als paddenstoelen uit de grond en we zien ze steeds vaker opduiken in de bossen steden en stranden. In de fitnesswereld staat bootcamp voor afzien, discipline en doorzettingsvermogen. Nu is deze rage ook overgewaaid naar de beautywereld en zie daar: het fenomeen beauty bootcamp is geboren! Niet om kracht en conditie op peil te brengen, maar om de conditie van de huid van deelnemers te verbeteren. Het idee van zo’n schoonheidsbootcamp is dat je, net als met een enkele keer naar de sportschool gaan, weinig bereikt als je heel af en toe eens aandacht aan je huid besteedt. Ook hier gaat het om discipline en volhouden en jij als beautyprofessional bent hierbij de motiverende coach.

Intensieve training met militaire oorsprong

Oorspronkelijk komt de term bootcamp uit militaire kringen. Het woord duidt een intensieve training aan, die ongetrainde burgers in relatief korte tijd opleidt tot militairen. Van de militaire wereld is het fenomeen bootcamp overgewaaid naar de sportwereld, waar bootcamptrainingen de afgelopen jaren razend populair zijn geworden. Het idee is dat bootcamptrainingen geschikt zijn voor iedereen. Jouw fitheid op dit moment is het vertrekpunt en het enige doel is daar verbetering in te brengen. In jouw tempo, passend bij jouw kunnen – maar wél gemotiveerd door de bootcampformule.

Beauty camp? Beauty boost!

Tijdens een beauty bootcamp geef je gedurende een van tevoren vastgestelde periode intensief aandacht aan de huid van jouw klant. JIj stelt een pakket samen van advies, behandelingen en producten waarmee de huid van jouw klant tijdens de bootcampperiode in topconditie komt. Met deze intensieve aandacht krijgt de conditie van de huid van jouw klant een enorme boost.

Tijdens de beauty bootcamp komt ook aan de orde hoe cliënten hun huid tijdens en ná de bootcamp stralend en gezond kunnen houden. Je stelt hiervoor een plan op met regelmatig terugkerende behandelingen en natuurlijk geef je ze ook tips voor thuis om het resultaat van de bootcamp – de optimale conditie van de huid – blijvend te waarborgen. Als cliënten zich bij dit alles aan het door jou voorgeschreven ‘regime’ houden, levert dat het beste resultaat op. Een beetje ‘militaire discipline’ helpt dus wel!

Beauty bootcamp in alle opzichten maatwerk

Als je wil aansluiten deze trend, raden we je aan om de beauty bootcamp ook in jouw salon te introduceren. Het mooie van een beauty bootcamp is dat je het helemaal aan kunt laten sluiten bij de mogelijkheden van jouw salon én de behoeften van je klantenkring. Een beauty bootcamp kan bijvoorbeeld acht weken beslaan en intensieve, zelfs wekelijkse persoonlijke coaching omvatten. Maar ook een ‘mini beauty bootcamp’ is mogelijk, bijvoorbeeld voor cliënten die hun huid in topconditie will

Comments


Gerelateerde artikelen