Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Een opkomende trend is het steeds vaker online boeken van diensten. Ook de beauty markt is sterk in opkomst; er komen steeds meer behandelingen bij en mensen boeken steeds vaker. Treatwell, het grootste online boekingsplatform voor hair, beauty en wellness in de Benelux, rolt haar naam uit in 10 Europese landen en maakt zich met een nieuwe huisstijl op voor wereldwijde expansie. Na de overname door Wahanda vorig jaar zijn Treatwell (NL/BE), Salonmeister (DE), Zensoon (FRA) en Wahanda (UK) marktleider in Europa en bieden met de nieuwe look & feel één merkbeleving aan onder de naam Treatwell. De naam Treatwell is niet alleen gekozen vanwege de affiniteit en toepasselijkheid van de naam bij de diensten die het bedrijf aanbiedt, maar ook omdat het in elke taal aanspreekt en past bij de culturele diversiteit in verschillende landen.

Treatwell maakt het online boeken van een beauty afspraak snel en makkelijk door 24/7 online inzicht te geven in de agenda van een salon. Zo kun je ervoor kiezen om direct online te betalen of gewoon in de salon, en hoef je voor bijvoorbeeld voor een Brazilian Wax niet tijdens kantooruren te bellen. Reviews zorgen ervoor dat kappers kwaliteit leveren die klanten wensen, en het geeft de consument vertrouwen om een boeking te maken

CEO Benelux Laurens Groenendijk: “We helpen de consument met het online zoeken en boeken van een beauty behandeling, en zetten de online vraag door naar offline salons. Treatwell vergroot zo de business van onze partners. Het online platform trekt de straten niet leeg, we vullen ze juist! Zo zijn vele van onze partners nu ook na werktijd en op zondag open, omdat wij hiervoor een grote vraag ontdekten”.

Andere highlights Treatwell Benelux:

– Review score: 8,71 gemiddeld uit bijna 50.000 reviews; dus super tevreden klanten

– Kapper is de belangrijkste categorie, gevolgd door waxing en nails

– Meer dan 60% van de nieuwe klanten bij een salon zijn afkomstig van Treatwell

– Ruim 42% van alle boekingen wordt nu al buiten werktijd geboekt

– 20% van alle boekingen worden gemaakt binnen drie uur voor aanvang van de afspraak

– In 2015 groeide het platform in de Benelux ruim 300%

Highlights Treatwell Global:

– Ruim 50% van alle boekingen via mobile

– Treatwell streeft naar expansie in 20 landen binnen 5 jaar

– Verwachte omzet voor 2016 – €100 miljoen

1+

Reacties


Gerelateerde artikelen