Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Blootstelling aan zon, wind, hitte, water en airco maakt de huid in de zomer dorstig. De zomermaanden zijn dus hét moment om vochtvasthoudende behandelingen aan te bieden! Hyaluronzuurmaskers verhogen de hydratatie van de huid zichtbaar en voelbaar. Na een intensieve salonbehandeling zorgt een goede moisturizer voor thuis dat de vochtbalans optimaal blijft. Tip: bied in de zomer de lichtere fluids aan met korting in combinatie met een behandeling.

Schoonheidsfoutjes…

Gelukkig: we hoeven niet meer naar (onhaalbare) perfectie te streven. ‘Naturel met imperfectie’ is de nieuwe trend. Een natuurlijke uitstraling dus, waarbij er best wat kleine schoonheidsfoutjes zichtbaar mogen zijn. De basis voor deze look is een frisse huid die weinig make-up nodig heeft. Goed idee om nu de oppervlakkige peeling, bijvoorbeeld met glycolzuur of fruitzuren, te promoten. Daarvan krijgt de huid precies die stralende glow!

In de verf

Een van de meest uitgevoerde behandelingen vlak voor de zomervakantie: het verven van wimpers en wenkbrauwen. Vooral voor vrouwen met lichte wimpers is het een uitkomst. De voordelen voor je klant op een rijtje:

  • je hoeft niet elke dag met mascara en wenkbrauwpotlood in de weer
  • geen blote-billen-gezicht op het strand
  • geen risico op uitlopen of vegen bij zwemmen of transpireren

Acne in de zomer

Dat je in de zomer minder last hebt van acne is een fabeltje. De zon droogt weliswaar uit, maar stimuleert daardoor ook de talgproductie. Met een bruin kleurtje kan acne wel minder opvallen en ook de afwezigheid van stress kan een positieve invloed hebben.

Attendeer je klanten met een vette of acnehuid op de olievrije moisturizers met SPF. Zeker in de zomer een actie waard!

Vlekgevoelig

Wanneer we in de zon komen, stijgt het aantal werkzame pigmentcellen. Het extra aangemaakt pigment kan voor een zomers kleurtje zorgen – maar ook voor pigmentvlekken. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Postinflammatoire hyperpigmentatie ontstaat als gevolg van een ontsteking in de huid, bijvoorbeeld na acne. Melasma ontstaat onder invloed van hormonen. En lentigo solaris zijn het resultaat van jarenlange UV-schade. Met laser en IPL kan pigment behandeld worden. Maar voorkomen is natuurlijk beter! Adviseer je klanten daarom naast de dagelijkse verzorging een breed spectrum zonbescherming te gebruiken.

Dit artikel is geschreven door Marielle Seegers.

1+

Reacties


Gerelateerde artikelen