Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Jij wilt nieuwe klanten en klanten willen de beste schoonheidsspecialiste, nagelstyliste of visagiste. LinkedIn kan helpen jullie aan elkaar te koppelen. Met ruim 4 miljoen gebruikers kan dit sociale platform wel eens de sleutel tot het succes zijn. 

LinkedIn kan veel meer zijn dan het klakkeloos accepteren van de uitnodigingen in je mailbox. Het kan je helpen online te netwerken met potentiële klanten en andere beautyprofessionals. Met de onderstaande tips haal jij meer succes uit je LinkedIn.

1. Update je profiel
Zorg dat alles wat op je profiel staat vermeld up to date is. Daarna kun je beginnen met het uitbreiden van je netwerk met zowel nieuwe als bestaande contacten. Als je netwerk is uitgebreid, ga je jouw zichtbaarheid vergroten. De eerste indruk is nou eenmaal de belangrijkste, en je kunt deze niet overdoen. Voor een goede eerste indruk moet je een profiel hebben dat er gelikt uitziet en compleet is. Laat alle informatie kloppen en helder zijn. Koppel jouw profiel aan je zakelijke e-mail en voeg een professionele profielfoto toe. Een zaterdagavond foto in de kroeg is voor vriendinnen erg leuk, maar het nodigt potentiële klanten niet uit om een gezichtsbehandeling bij jou te nemen in plaats van bij jouw collega met haar frisse en zakelijke profielfoto. 

2. Breid je netwerk uit
LinkedIn heeft verschillende netwerklagen. De eerste laag is jouw eigen netwerk, de tweede laag het netwerk van jouw netwerk, etc. De mensen waarvan jij het profiel kan zien, zijn mensen uit de eerste tot en met de derde laag. Om deze groep te vergroten is het verstandig ervoor te zorgen dat jouw eigen netwerk zo groot mogelijk is. Tips om je netwerk uit te breiden:
●    Importeer al je contacten uit je mail of Outlook en nodig de mensen die al gebruik maken van LinkedIn uit.
●    Zoek je verzamelde visitekaartjes op en nodig deze mensen uit via LinkedIn.
●    Ook onder het kopje ‘People You May Know’ zijn vaak bekenden te vinden. 
●    Maak hele nieuwe contacten. Als beautyprofessional kun je bijvoorbeeld lid worden van de groep Beautyspot waar beautyprofessionals met elkaar discussiëren. Zo leer je nieuwe mensen kennen binnen jouw eigen vakgebied.
 

3. Je zichtbaarheid vergroten 
Je kunt succes krijgen via LinkedIn door de zichtbaarheid van jou als persoon, bedrijf en product of dienst te vergroten. Voeg regelmatig nieuwe statusupdates toe. Laat zien waar je allemaal mee bezig bent en welke dingen in de beautybranche je interessant vindt. Probeer minimaal een keer per week een update te plaatsen en reageer daarnaast ook op statusupdates van anderen. 

Dit artikel is geschreven door Robin de Jong, redactrice ZZP Servicedesk.

1+

Reacties


Gerelateerde artikelen