Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

In de winter bevat de buitenlucht weinig vocht waardoor de bovenste huidlaag, de hoornlaag, gemakkelijk kan uitdrogen. Ook van binnenuit krijgt de huid minder voeding omdat door de winterkou de bloedvaten samentrekken. Hierdoor ontstaat de droge huid. Veel mensen hebben hier last van en daardoor is in de winter de vraag naar behandelingen groter dan in de zomermaanden. Wij verzamelden voor jou en je klant de beste tips voor succesvolle winterbehandelingen.

Handen en voeten

Als het heel erg koud is kunnen klanten op weg naar jouw salon last krijgen van koude vingers, tenen, neus en oren. Deze gaan tintelen als ze bij jou in de warme salon komen. Dat is een teken dat het bloed weer gaat stromen. Je kunt de klant verwelkomen met heerlijke kruidenthee of warme chocolademelk.  Dan krijgen ze het weer lekker warm en voelen ze zich meteen verwend!

Winterbehandelingen

Ook in de wintermaanden kun je massages goed combineren met huidverzorging. Wat denk je van een hotstone massage of chocolade masker? Denk ook eens aan een paraffinemasker of paraffinebad voor de handen. Je kunt je tijdens die koude dagen toch niets fijners voorstellen dan dat? Je kunt ook denken aan een beenmassage na de voetverzorging. 

Als extra service kun je een ampul in de behandeling berekenen en gebruiken. Indien er wat over zou blijven van de ampul kan de klant dat thuis als kuur onder de nachtcrème opmaken.

Natuurlijk kun je tijdens je behandeling de klant tips voor thuis meegeven. Je onderstreept daarmee je professionele imago en je klant is er blij mee. Praat over de huid, en wat de klant er zelf kan doen om de huid minder te laten uitdrogen.  Zoals:

  • Neem een keer per week een scrub en een masker
  • Drink, ook in de winter, veel water
  • Niet lang en warm douchen, maar wisseldouches nemen (ook al is het koud)
  • Vertel de klant dat badschuim de huid kan laten uitdrogen terwijl badolie of badzout gaan dit juist tegengaan.
  • Laat de huiskamer niet te warm worden. Zorg voor regelmatige ventilatie en een goede luchtvochtigheid (en zorg er zelf natuurlijk er ook voor dat de lucht in je salon niet te droog is)

Verkoop van salonproducten

Veel klanten vinden een droge huid erg vervelend. Vertel je klanten dat het noodzakelijk is dat ze om de 6 weken voor een behandeling terugkomen. Geef aan waarom het van belang is dat de huidverzorging thuis wordt doorgezet met het merk dat in jouw salon wordt gebruikt. Er zijn genoeg producten om je klanten te adviseren in deze periode van het jaar. Verkoop als aanvulling op je behandeling heerlijk ruikende huid oliën die voeden en verzorgen
In de winter wordt er door de huid nauwelijks vitamine D aangemaakt.  Verkoop visolie en   aanvullende vitaminepreparaten die bijdragen aan een mooie huid.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen