Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Tijdens de dag van de Beautyprofessional, die gehouden werd op 2 november 2015, stond de ‘road to succes’ centraal. Op het event in Jaarbeurs Utrecht waren 350 beautyprofessionals aanwezig, iets waar Anbos voorzitter Kees Hoogendijk erg trots op was. “We hebben nu 3 kanten van het podium gevuld, laten we hopen dat volgend jaar ook de 4e kant vol zit“.

Het event werd geopend door Straat-o-loog Pim van den Berg. Door middel een groot aantal snel op elkaar volgende foto’s liet hij zien dat schoonheid in binnen- en buitenland overal anders beleefd wordt. Hoe kijk je, bekijk je dingen van alle kanten? Denk je onafhankelijk, luister je? Door goed naar de buitenwereld te kijken kun je eigen onderneming is een helder perspectief plaatsen. 

Marie-José Putman, eigenares van MJ Amsterdam. deelde haar persoonlijke ‘road to succes’. Een ‘rocky’ road, aldus Marie-José. In 2014, ze werd toen 40 jaar, besloot ze het roer volledig om te gooien en begon ze een schoonheidssalon in Amsterdam. Ze schreef zich in voor de Beauty Award maar won deze niet. “Achteraf denk ik dat ik de jury vooral verteld heb wat ik dacht dat ze wilden horen, maar niet mijn eigen verhaal”. Ze liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en wilde vooral leren van deze ervaring. 

Wat heb je dan wel en waar kun je heen? Wat maakt onze salon zo bijzonder? Ze vroeg aan haar teamleden om kernwaarden te formuleren. Ook vroeg ze 5 leuke klanten te beschrijven.Deze input was de basis voor haar nieuwe salonconcept en daarmee werd zij wel een winnaar van de Beauty Award 2015. “Dit is niet het einddoel, maar slechts een halte op haar road to succes”. Marie Jose Putman maake akte met haar open en eerlijke verhaal veel indruk op de aanwezigen. 

Ook oud topsporter en marketingspecialist Hein Vergeer kende in zijn sporttijd en zijn maatschappelijk carrière veel hoogte- en dieptepunten. Hein Vergeer werd 1985/1986 twee keer wereldkampioen allround schaatsen. “Toen ik die positie eenmaal bereikt had ging ik me ook als winnaar gedragen. Ik wist wel hoe de wereld in elkaar zat en keek te weinig om me heen. Daardoor miste ik signalen die voor mij belangrijk waren en werd ik uiteindelijk ingehaald door snellere schaatsers. Maar tegenslagen helpen je om beter te worden. 

Powersessies

Na de lunch konden alle bezoekers hun eigen programma samenstellen. Er vonden 3 verschillende ronden plaats waarbij men kon kiezen uit acht verschillende sessies. Sprekers waren onder andere Ronald van Welie (directeur NCV), Lorraine Vesterink (auteur), Richard Koffijberg (vicevoorzitter van de ANKO) en Dr. Kemperman (dermatoloog). 

Na de plenaire afsluiting en borrel met uitgebreide hapjes gingen de meeste bezoekers met een tevreden gevoel naar huis. Het evenement werd georganiseerd door Anbos en leveranciersvereniging BTP.

Comments


Gerelateerde artikelen