Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Van 7 tot en met 9 maart werd in de Jaarbeurs de Beauty Trade Special gehouden. Exposanten pakten uit met innovaties en bezoekers konden deelnemen aan een interessant programma van branchegerichte activiteiten. Het prille economische herstel was goed merkbaar. Niet alleen door de grote belangstelling, maar vooral ook vanwege de positieve sfeer op de beurs en de tevredenheid alom. Iedereen had er zin in.

Overal op de beursvloer werden goede gesprekken gevoerd en de workshops en lezingen werden druk bezocht. Voor 82% van de bezoekers die deelnam aan de extra activiteiten waren deze van grote toegevoegde waarde voor hun beursbezoek geweest, zo blijkt uit de evaluatie.

4% stijging

Beauty Trade special trok in totaal 17.522 bezoekers, een stijging met 4% ten opzichte van vorig jaar. De beurs werd het meest bezocht door schoonheidsspecialisten (61%). Op afstand volgen nagelstylisten (16%), pedicures (6%) en kappers (5%). Bijna zeven van de tien bezoekers gaf aan eigenaar te zijn van een salon of studio. De meesten (69%) kwamen om op de hoogte te blijven van de nieuwste product- en brancheontwikkelingen.

De top 5 interessegebieden van de bezoekers waren achtereenvolgens: producten voor gezichtsverzorging, producten voor hand- en nagelverzorging, saloninrichting, apparatuur voor gezichtsverzorging en op een gedeelde vijfde plaats producten voor visagie en voor lichaamsverzorging.

Inkoop

De beurs was ook erg belangrijk om direct in te kopen en orders te plaatsen: liefst 91% heeft ter plekke producten gekocht en nog eens 27% plaatste een of meerdere bestellingen. Het gemiddelde bedrag van de directe inkopen per persoon was 300 euro en de gemiddelde waarde van de bestellingen 871 euro. Daarmee kwam de totale omzet die op Beauty Trade special werd gegenereerd uit op 8,5 miljoen euro.

Bekijk hier het filmpje voor een impressie van de Beauty Trade special 2015

Comments


Gerelateerde artikelen