Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Volgende week verschijnt het Marketingrapport Schoonheidsspecialisten 2019 van Marktdata met interessante gegevens en cijfers over onze branche. Beautyspot.nl en vakmagazine De Beauty Professional hebben de primeur inzage te geven in onder andere de branchestructuur.

Hoewel het rapport veelal informatie bevat die interessant is voor leveranciers, wil je als schoonheidsspecialist bijvoorbeeld ook wel weten hoeveel schoonheidsspecialisten er nu actief zijn en in welke regio. Wij geven jullie daarom alvast een sneak preview van een aantal interessante zaken die uit het rapport naar voren komen.

Sterke groei 

Zo blijft de sterke groei in het aantal schoonheidssalons voortduren. Het aantal bedrijven met als hoofdactiviteit ‘schoonheidsverzorging, pedicures en manicures’ is de afgelopen vijf jaar met 29,4 procent toegenomen van 27.160 in het jaar 2014 tot 35.145 in het jaar 2019.

Nog even verder over de groei van de branche…

Aantal ondernemingen

Schoonheidsspecialisten vallen in het Handelsregister binnen het cluster ondernemingen dat geregistreerd staat onder de SBI-code 96022. Momenteel staan in het Handelsregister van de KvK 37.323 bedrijven in Nederland met als hoofdactiviteit ‘schoonheidsverzorging, pedicures en manicures’ ingeschreven, waarvan 36.816 als hoofdvestiging of zelfstandige vestiging. Van alle ingeschreven bedrijven zijn er 34.983 economisch actief, wat betekent dat er in deze ondernemingen ten minste 15 uur per week wordt gewerkt en ze dus deelnemen aan het economisch verkeer.

Andere sectoren

Sectoren die mogelijk ook schoonheidsverzorging aanbieden maar niet onder deze SBI-code vallen zijn bijvoorbeeld kapsalons (SBI-code 96021, haarverzorging) en wellnessinstituten e.d. (SBI-code 9604, sauna’s, solaria, baden e.d.). In bovenstaande telling zijn bedrijven met de betreffende SBI-code als nevenactiviteit niet meegenomen. Bij de Kamers van Koophandel staan bijna 6.000 ondernemingen ingeschreven die de SBI-code 96022 (schoonheidsverzorging, pedicures en manicures) als nevenactiviteit hebben.

Hoofdactiviteit

Van alle geregistreerde bedrijven in de schoonheidsverzorging heeft 45 procent als hoofdactiviteit schoonheidsspecialist. Daarmee komt het aantal bedrijven in Nederland met als hoofdactiviteit schoonheidsspecialist uit op circa 16.820. Een op de drie bedrijven in de schoonheidsverzorging betreft een pedicure. Manicures/nagelstudio’s vertegenwoordigen 16 procent van de bedrijven. Binnen de categorie overige disciplines vallen met name ondernemingen op het gebied van visagie/make-up (2,4%), massage (2,0%) en wellness in het algemeen.

Schoonheidssalons per provincie 

Meest gelezen vakblad

In het rapport komt uiteraard nog veel meer naar voren. Zo blijkt dat wij met trots mogen zeggen dat het vakmagazine De Beauty Professional volgens het onderzoek het meest gelezen vakblad onder schoonheidsspecialisten is!

 

Volgende week meer!

 

Over het Marketingrapport Schoonheidsspecialisten 2019

Het Marketingrapport Schoonheidsspecialisten 2019 biedt een actueel en compleet overzicht van branchestructuur, het inkoopgedrag, de leveranciers, het mediagebruik en de ontwikkelingen in de branche voor schoonheidsverzorging in Nederland. Het oriëntatie en inkoopgedrag van schoonheidsspecialisten is helder in beeld gebracht. Het rapport is de ideale blauwdruk voor het marketingbeleid van toeleveranciers en branche gerelateerde organisaties. Bij diverse thema’s zijn de onderzoeksresultaten vergeleken met de voorgaande edities van het onderzoek onder schoonheidsspecialisten uit de jaren 2004 t/m 201 6, waardoor ontwikkelingen inzichtelijk zijn gemaakt. Tevens wordt er onderscheid gemaakt tussen vanuit huis werkende schoonheidsspecialisten en ondernemers die in een bedrijfspand zijn gevestigd. Vormen schoonheidsspecialisten uw doelgroep dan is het onderzoeksrapport een absolute aanrader. Voor meer informatie: www.marktdata.nl. 

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Gerelateerde artikelen