Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De sugar wax, ook wel ‘suikeren of sugaring’ genoemd, is een ontharingsmethode met een lange geschiedenis. Op dit moment beleeft deze manier van ontharen echter een ware revival, zowel voor thuisgebruik als in de salon. Wat maakt de sugar wax zo aantrekkelijk? Beautyspot ging op onderzoek!

Sugar wax is allesbehalve hars

Eigenlijk klopt de benaming ‘wax’ (hars) niet; de sugar wax heeft namelijk niets met hars te maken! Wat deze methode gemeen heeft met ‘echte’ harsmethodes, is het vermogen haren te verwijderen. Omdat de sugar verder op het oog lijkt op hars, én omdat het net zo plakt als hars, ligt de benaming sugar wax toch voor de hand. 

In het gebruik is er één opvallend verschil tussen gewone hars en sugar wax: de laatste heeft veel minder warmte nodig. Dit betekent dat de wax eenvoudig au bain-marie verwarmd kan worden voor gebruik. Belangrijk hierbij is wel dat voorkomen moet worden dat er water bij de wax komt; deze kan daardoor te dun worden en misschien niet goed meer werken. Om dit te voorkomen, kan ook gekozen worden voor gebruik van een harsverwarmer.

Natuurlijke ingrediënten

In de praktijk werkt de sugar wax op dezelfde manier als het ‘gewone’ harsen, namelijk vanwege het plakkerige effect. De wax plakt aan de gebruikte ontharingsstrips en aan de huid en neemt bij het verwijderen van de strips de haren mee. Het ‘peelende’ effect van de sugar wax is ook hetzelfde als bij normale hars, wat inhoudt dat je eenzelfde stukje nooit twee keer achter elkaar moet harsen omdat dit een te grote aanslag is op de huid. Bij het suikeren kan de was op twee manieren worden aangebracht; met de reguliere ‘harsmethode’ met een spatel in de richting van de haargroei, of door de tot een bolletje geknede wax tegen de haargroei in over de huid te rollen. De wax kan verwijderd worden op de traditionele harsmanier, dus met ontharingsstrips. Restanten wax kunnen eenvoudig verwijderd worden met water.

Hoewel er aan sugar wax uiteraard extra ingrediënten als kleur- en geurstoffen toegevoegd kunnen worden, zijn er zeker ook heel pure producten beschikbaar. Daar zit dan vaak niet meer in dan de natuurlijke ingrediënten suiker, water en citroenzuur, waardoor er relatief weinig kans is op allergische reacties. 

Populaire behandeling

Bied jij je klanten ontharingsbehandelingen? De sugar wax kan een mooie aanvulling zijn op je aanbod, waarmee je tegemoetkomt aan de behoefte van veel klanten aan natuurlijke producten. De sugar wax is een zuiver product waar je, na enige oefeningen, mooie resultaten mee kunt behalen. 

Net als bij ontharing met hars, is het belangrijk je cliënten na de behandeling de juiste adviezen mee te geven. Dus: het eerste etmaal na de behandeling niet te heet douchen, terughoudend zijn met parfum en geparfumeerde verzorgingsproducten en liever niet in de zon. Natuurlijk vertel je je cliënten ook dat ze na paar dagen met een scrub kunnen voorkomen dat nieuwe haartjes ingroeien en adviseer je ze een goed verzorgingsproduct te gebruiken om zoveel mogelijk profijt te hebben van de sugar wax!

0

Reacties


Gerelateerde artikelen