Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Iedereen peinst wel eens over de meest uiteenlopende zaken. Maar weet je wel dat peinzen meestal volkomen zinloos is? Je peinst namelijk over dingen die al gebeurd zijn of juist nog moeten gaan plaatsvinden. Je kunt hier niets meer aan veranderen en je kunt de toekomst ook niet voorspellen.

Peinzen brengt niets goeds

Peinzen is iets wat voortkomt uit je verstand. Je verstand wil zich altijd voorbereiden op nare situaties en reflecteert ook nooit een rooskleurige situatie. Het is de bekende ‘wat als’-gedachte die zorgt dat je gaat peinzen. Het kost je veel tijd en energie, maar het levert niets op. Hierdoor kom je in een vicieuze cirkel van peinzen over zaken die mogelijk kunnen gebeuren. Dit zorgt dat je angstig word, daardoor kunnen er fysieke klachten ontstaan en daar ga je dan ook weer over peinzen. Peinzen biedt je geen oplossingen, dus het brengt je ook niets goeds.

Wees jezelf bewust van wat je doet

Het is goed om je te realiseren dat je überhaupt aan het peinzen bent. Vaak heb je dit zelf niet eens in de gaten! Word je daarom bewust waarover en waarom je peinst. Daarna is het goed om concrete problemen op papier te zetten en ze aan te pakken. Maar ook om sommige dingen los te laten. Zaken die jij niet kunt veranderen mag je loslaten. Al het andere kun je mee aan de slag.

Leef in het nu

Als je terugkijkt naar waar je allemaal over gepeinsd hebt, zul je zien dat dit niets voorstelde! Een oud gezegde luidt daarom ook: Je lijdt het meest van hetgeen wat je vreest. Je leeft in het nu. Gisteren is al geweest, daar kun je niets aan veranderen. Morgen is er nog niet, dit kun je ook niet voorspellen. En NU is er niets aan de hand. Peins daarom ook niet over gisteren of morgen.

Geniet!

Probeer meer te genieten van wat je NU hebt! Van je prachtige business, je klanten, het lachen met collega’s, een mooie dag. Wees je bewust van het huidige moment en geniet ervan. Dit heeft een positief effect op jou, je klanten en je beauty business!

0

Reacties


Gerelateerde artikelen