Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Wahanda, het grootste online haar- en beauty boekingsplatform in Europa, heeft het Nederlandse Treatwell voor 34 miljoen euro overgenomen. Met 2.500 aangesloten wellnesscentra en salons in meer dan 50 steden in Nederland, België en Duitsland, is Treatwell het grootste en snelst groeiende online haar- en beauty boekingsplatform op het Europese vasteland. 

Treatwell ging live in oktober 2013 en groeide sindsdien maandelijks met 20 procent. Op de website en via de app van Treatwell kunnen klanten behandelingen zoeken, vergelijken en boeken. Welnesscentra en schoonheidssalons krijgen een gratis ‘Software as a Service’-pakket, om het gebruikersgemak voor nieuwe en vast klanten te vergroten. Het bedrijf is opgericht door Laurens Groenendijk, co-founder van Just-Eat Benelux, Erik Wienk, voormalig CFO van Booking.com, Jan-Willem van Boeckel, voormalig senior executive bij Procter & Gamble, Martijn Rozendaal, eveneens co-founder van Just-Eat Benelux, en tech-ondernemer Maarten Engelen. 

De deal is de vierde Europese overname van Wahanda in de afgelopen zes maanden en bekrachtigt daarmee hun strategische positie als toonaangevend online haar- en beauty boekingsplatform in Europa. De overname van Treatwell is een vervolg op de eerdere investering van 42 miljoen euro door Recruit Holdings in Wahanda vorige maand. Die investering is bedoeld om de verdere groei van het bedrijf te stimuleren.

In oktober 2014 nam Wahanda het Duitse Salonmeister over en in januari nam het bedrijf het team van Lemon Labs over, de Letse marktleider op het gebied van mobiele app-ontwikkeling. Afgelopen april lijfde Wahanda al de activa en het team van Beautycheck uit Oostenrijk in. Alles bij elkaar biedt Wahanda haar diensten nu aan in 10 landen, met plannen om dit aantal de komende maanden nog verder uit te breiden in Europa.

Reacties


Gerelateerde artikelen