Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Lakshmi Schoonheidspecialistes beleven de oude wijsheid zelf in Kerala India !

 

Lakshmi heeft sinds 2014 het ISIS Lakshmi Auyrveda Retreat in Chowara , Kerala India geopend om Lakshmi schoonheidspecialistes de mogelijkheid te bieden om Ayurvedische trainingen en kennis op te doen in het land waar Ayurveda zijn oorsprong vindt.

 

Zaterdag 31 januari 2015 is Lakshmi Import voor de eerste keer met een groep Lakshmi schoonheidsspecialistes afgereisd naar het Lakshmi Ayurveda Retreat in Chowara, Kerala India.

 

De meereizende Lakshmi schoonheidsspecialistes behaalden hier het eerste certificaat van de Master Ayurveda opleiding. In dit eerste deel werden zij opgeleid in het geven van de Ayurvedische Abhyanga Massage. Deze massage ondersteunt een goede balans van de Dosha’s, versterkt het immuunsysteem en geeft een intens gevoel van welzijn.

 

Na een voorspoedige heenreis werden wij door het personeel van het Lakshmi Ayurveda Retreat hartelijk ontvangen met een verse kokosdrank en een mala (bloemenketting). Hierna kregen we een Ayurvedische maaltijd aangeboden die overheerlijk en verrassend was, wát een variatie is er in de Ayurvedische keuken. De volgende morgen  kregen wij een consult  bij de  aanwezige Ayurvedische arts. Hierin werd door middel van een anamnese en polsdiagnose de Dosha bepaald en werd een persoonlijk behandelschema samengesteld.

 

Iedere morgen begon de dag om 06:30 met Hatha Yoga. Het schitterende uitzicht op de Arabische Zee, het geluid van de ruisende golven, de opkomende zon en het gezang uit de tempels maakte dit tot een magnifiek moment van de dag. Na een heerlijk Ayurvedisch ontbijt volgde iedereen zijn dagelijkse behandelschema van minimaal anderhalf uur en ondergingen we de verschillende authentieke Ayurvedische behandelingen, waaronder: Abhyangam, Dhara, Lepanam,  Am-nasyam, Am-snehapanam en Rejuvenation.

 

Giovanni Criscione, de hoofddocent van de Master Ayurveda opleiding, was voor deze gelegenheid speciaal uit Italië overgekomen om de Lakshmi specialistes de verschillende praktijk- en theorielessen te geven en voor te bereiden op het behalen van het eerste deelcertificaat.

 

Naast het leren voor en het behalen van het eerste deel van Master Ayurveda opleiding was er ook nog tijd vrij om verschillende uitstapjes te maken en om een stukje van de geweldige Indiase natuur  en cultuur te ontdekken.  We bezochten onder andere het olifantenrehabilitatiecentrum Kappukadu in Kotturn. Hier worden weesolifanten en zieke olifanten uit het wild opgevangen en verzorgd, om later weer uitgezet te worden in de natuur. Ook bezochten we  de Hindoeïstische  Shiva tempel en de  beroemde Backwaters, een prachtig mangrovebos dat pal aan de Arabische Zee grenst.

 

Lakshmi Bio-Eco producten in combinatie met de oude Ayurvedische Holistische leer.

 

Lakshmi Import brengt sinds 1997 de Lakshmi producten in Nederland op de markt. De producten hebben de unieke eigenschappen dat ze naast huidverbetering en huidverzorging ook holistisch werken en daarom de verbinding tussen lichaam en geest herstellen.

 

Lakshmi Import heeft de markt de afgelopen jaren veel zien veranderen en heeft gezien dat er steeds meer vraag vanuit de consument is naar behandelingen die meer bieden dan alleen huidverbetering en huidverzorging. De Westerse consument wordt in de dagelijkse samenleving steeds vaker geconfronteerd met ongezonde druk en een teveel aan spanning: STRESS ! Dit heeft tot gevolg dat er lichamelijke en psychische klachten ontstaan die uiteindelijk door de huid naar buiten komen. Hierdoor wordt de combinatie van innerlijk welzijn en uiterlijke schoonheid steeds belangrijker in diverse schoonheidsbehandelingen. De vraag naar ontspannende en rustgevende behandelingen samen met een huid verbeterende behandeling stijgt en wordt dan ook in de schoonheidssalons steeds vaker aangeboden.

 

 

 

Holistisch werken

 

Bij het holistisch werken wordt de mens als geheel beschouwd en worden problemen van lichaam en geest in samenhang met elkaar gezien. Door het toepassen van een holistische werkwijze is het mogelijk problemen bij de wortel aan te pakken, in plaats van alleen maar bezig te zijn met symptoombestrijding.

 

De Lakshmi producten staat voor huidverbetering en holistisch werken. Het holistisch werken is gebaseerd op de  duizenden jaren oude Ayurvedische leer. In deze leer staan de verschillende manieren beschreven hoe wij als mens moeten functioneren in het Omniversum. Wij als mens worden altijd door verschillende omgevingsfactoren beïnvloed, zoals de seizoenen, voeding, gewoontes, leefomstandigheden en leeftijd.  De kennis uit de Ayurvedische leer helpt ons om zo goed mogelijk met deze verschillende omgevingsfactoren om te gaan.

 

Onze sterke punten kunnen immers ook onze zwakke punten zijn!

 

De producten van Lakshmi zijn gebaseerd op de kennis die afkomstig is uit de oude Ayurvedische leer. Bij de samenstelling en productie gebruikt Lakshmi Ayurvedische kennis over werkzame planten, kruiden en oliën. De krachtige synergetische combinaties van ingrediënten helpen op holistische wijze om de verbinding tussen huid en geest te herstellen.

 

Huidveroudering door stress

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat stress de huid snel veroudert. Stress veroorzaakt een verhoogde productie van het stresshormoon (glucocorticoïde), die de barrièrefunctie van de huid verstoort. De huid wordt hierdoor erg vatbaar voor irritaties, bacteriën en een vertraagde celvernieuwing en vermindering van stoffen die de huid vet en gehydrateerd houden ziet de huid een stuk doffer en droger.

 

Hoe verbeteren Lakshmi de huid?

 

De producten van Lakshmi worden uitsluitend samengesteld met 100 % natuurlijke Bio-Eco gecertificeerde ingrediënten van hoge kwaliteit. Lakshmi producten bevatten alleen werkstoffen en geen lege vulmiddelen zoals paraffine, minerale olie en siliconen. Doordat de moleculaire structuur van de gebruikte plantaardige oliën identiek zijn aan de in huid aanwezige vetten worden de producten tot in de diepste huidlaag opgenomen en werken deze op de kern. Ieder afzonderlijk product biedt de huid de specifieke werkstoffen die het nodig heeft. Voor ieder huidtype zijn er producten van Lakshmi beschikbaar die de huid zijn natuurlijke schoonheid helpen te hervinden en de huid direct zichtbaar verbetert.

 

Het  was  voor iedereen een verrijking om de wereld van de Ayurveda op traditionele wijze te mogen ervaren en te verblijven in het mooie Lakshmi Ayurveda Retreat in Kerala, India.

 

Namasté!

 

Werkt u niet met de Lakshmi producten en bent u wel geïnteresseerd om in het land van Ayurveda lichaam en geest in een beter balans te brengen ?! Neem dan contact op met onderstaande contactgegevens voor meer informatie over het Lakshmi Ayurveda Retreat:

 

Lakshmi Import

Telefoon: 070-5179588

Mail: info@lakshmi.nl

 

Comments


Gerelateerde artikelen