Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Kies je er als ondernemende schoonheidsspecialiste voor om je te specialiseren of niet? Dat kan best een lastige en spannende keuze zijn. Waarom zou je het wel of niet doen?

Bewuste keuze
Ik heb een bewuste keuze gemaakt om mezelf als schoonheidsspecialiste te specialiseren in huidverjonging, omdat ik geloof dat specialistische bedrijven die kwaliteit leveren een goede toekomst hebben. Daarnaast is er een groeiende vraag naar anti-aging-behandelingen, vanwege de vergrijzing. Eigenlijk vond ik het best spannend om deze keuze te maken; ik sluit namelijk bewust bepaalde klanten uit. Ik heb er daarom wel even over na moeten denken of ik dat verstandig vond en aandurfde. Als je je specialiseert, wordt de bedrijfstak namelijk smaller en daardoor ook je doelgroep. Als ondernemende schoonheidsspecialiste leg ik me toe op een bepaalde bekwaamheid, dienst en product.

Bekend staan vanwege kwaliteit
Inmiddels ben ik ontzettend tevreden met de keuze die ik heb gemaakt om mezelf te specialiseren in een specifieke richting. Ik werk (tot nu toe) nog alleen en wil bekend staan vanwege de kwaliteit die ik lever. Dan moet je mijns inziens voor een bepaalde richting kiezen, ook met betrekking tot de inkoop. Je kunt gewoonweg niet in alles de beste zijn. Een simpel voorbeeld: de beste bakkers verkopen alleen brood. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van kwalitatief goed brood; ze doen niets anders.

Ik vind dat ik niet alles hoef te kunnen doen, ik verwijs graag door naar mijn collega’s of huur een bedrijf in om bepaalde handelingen te verrichten. Ik heb voor deze weg gekozen, omdat ik mijn klanten het beste gun! Zij weten precies waarvoor ze bij mij terecht kunnen en dat ik ze eventueel door kan sturen naar een andere deskundige of expert.

Specifieke kennis opdoen
Om je te specialiseren, is veel specifieke kennis nodig. De geregistreerde opleidingen zijn hier nog niet op ingespeeld en bieden een breed scala aan. Voor mij behoort een hbo-opleiding volgen niet tot de opties; in mijn drukke agenda past geen fulltime opleiding. Hbo in deeltijd bestaat niet…en dat anno 2016! Ik verbaas me daarover, omdat de markt verandert en je daar op in moet spelen. Ik haal mijn kennis daarom vooral van online platformen, ook volg ik veel workshops en gerichte trainingen bij leveranciers en lees ik de vakbladen.

Hebben jullie je gespecialiseerd en waarom wel of juist niet? Welke middelen wenden jullie aan voor specifieke kennis?

0

Reacties


Gerelateerde artikelen