Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Werner Marks is gezondheidswetenschapper, eigenaar van Phidermica en ontwikkelaar van innovatie Phitex® ClearUp. Hoe kwam hij tot deze baanbrekende ontdekking om ‘slapend van je huidonzuiverheden’ af te komen? 

Phidermica ontwikkelde Phitex® ClearUp vanuit de filosofie dat het een huidproduct moest worden dat vooral tieners op een makkelijke manier weer een zuivere huid geeft. “Dit uitgangspunt heeft Phitex® ClearUp tot een uniek product gemaakt binnen de huidbehandeling door twee innovatieve benaderingen van huidproblemen, namelijk het werkingsmechanisme en de wijze van activa-afgifte”, start Werner Marks de uitleg.

Natuurlijke weerstand van de huid
Het product dat de wetenschapper lanceerde pakt namelijk niet gericht één bepaald huidprobleem aan, bijvoorbeeld alleen de acnebacterie of bijvoorbeeld alleen rosacea of eczeem. Het product verhoogt de lichaamseigen en natuurlijke weerstand van de huid zelf. “Aangezien het middel de weerstand van de huid verhoogt, wordt de huid sterk genoeg om (een breed scala aan) huidproblemen zélf aan te pakken op een natuurlijke en lichaamseigen manier”, toont de ontwikkelaar.

Het is wetenschappelijk en klinisch bewezen dat het niveau van Human-Body Defensines in de huid verhoogd wordt door het gebruik van het product. Dit in tegenstelling tot veel andere producten die de functies van de huid als het ware overnemen, bijvoorbeeld bij acne, eczeem of rosacea. “De huid wordt door deze reguliere producten ‘lui’ gemaakt en is daardoor niet meer in staat om zélf huidonzuiverheden zoals acne aan te pakken. Dit is direct zichtbaar als men met zo’n product stopt. Phitex® ClearUp werkt omgekeerd en maakt de huid juist sterker, én verhoogt op een natuurlijke manier de weerstand van de huid. Hierdoor wordt een breed behandel- en indicatiespectrum gerealiseerd, waardoor het effectief breed inzetbaar is binnen de bestaande behandelprotocollen.”

Enkel actieve werkstoffen
Een tweede, uitzonderlijk, element is dat de spray zo gemaakt is dat alléén de actieve werkstoffen worden afgegeven aan de huid. “Ja, dat is uniek in de wereld van de huidbehandeling en tegelijkertijd een belangrijke reden dat het zo goed werkt. Wanneer het middel op katoenen textiel wordt gesprayd (bijvoorbeeld een kussensloop), blijven alle ondersteunende ingrediënten onzichtbaar achter op het textiel en worden alleen de werkstoffen opgenomen in de gezichtshuid. De werkstoffen worden voldoende én op de goede plek in de huid opgeslagen en blijven daar de hele dag actief”, schetst Werner Marks. Deze gepatenteerde (CRCLT)-techniek, de Controll-Released Cationic Liposome Technology, maakt het mogelijk dat het product slechts één keer per week op bijvoorbeeld een kussensloop gesprayd hoeft te worden om een week lang gelijkmatig de activa aan de huid af te geven. “Dat is ideaal voor tieners die vaak moeite hebben om trouw een uitgebreide skincareroutine te volgen voor hun onzuivere huid”, weet de ontwikkelaar.


Gezondheidswetenschapper Werner Marks.

Ingekapseld en klaar voor actie
De techniek van de dermale textielspray lijkt op het eerste gezicht ongelooflijk, maar is feitelijk juist heel geloofwaardig, meent Werner Marks. “Het is eigenlijk heel simpel: het is een dermale textielspray voor de onzuivere huid. Dit betekent dat het product op textiel aangebracht wordt en dat wanneer de huid in contact komt met het ingesprayde textiel, enkel de werkstoffen worden afgegeven aan de huid. Om dit mogelijk te maken, zijn de werkstoffen ingekapseld in een cationisch omhulsel. Cationisch heeft betrekking op de moleculaire lading; die is positief (cationisch).”De kapseltjes om de werkstoffen heen zijn aan de buitenzijde dus positief (cationisch) geladen. En… nu komt het… de katoenen textielvezels zijn van nature negatief (anionisch) geladen, en aangezien positief en negatief elkaar aantrekken, blijven de kapseltjes als het ware ‘kleven’ aan de textielvezels wanneer het product daarop wordt gesprayd. Dit principe wordt hier ‘cationische aantrekking’ genoemd”, verheldert Werner Marks. Na het opbrengen van het product op textiel verdampt de rest van het product bij het opdrogen, waardoor alleen de kapseltjes met daarin de werkstoffen (onzichtbaar) overblijven. Wanneer de huid in contact komt met het textiel, breken de kapseltjes open en komen de werkstoffen vrij. Dit gebeurt door warmte, druk, wrijving en enzymatische werking van de huid.

Omdat de werkstoffen in hun pure, zuivere vorm vrijkomen (en dus niet meer verbonden zijn aan andere ingrediënten) kunnen deze heel goed en direct door de huid worden opgenomen. “Bovendien raakt de huid hierdoor niet verstopt, iets dat wel het geval kan zijn bij producten die op de huid aangebracht worden. De afgifte van de werkstoffen vindt gecontroleerd en geleidelijk plaats. De kapseltjes zijn namelijk precies zo sterk gemaakt dat deze niet allemaal in één keer tegelijk opengaan. We hebben het precies zo gemaakt dat het ongeveer één week duurt voordat de kapseltjes allemaal open zijn gegaan. Bijvoorbeeld in het geval dat een kussen wordt ingesprayed en daar ‘s nachts op wordt geslapen. Om je gezicht te behandelen hoef je dus maar 1 keer per week je kussensloop in te sprayen”, legt Werner Marks uit.

Meer informatie? Lees dan de rest van de antwoorden op het leveranciersprofiel van Beauty Injection.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Gerelateerde artikelen