Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

En eigenlijk moet ik er ook nog achteraan zeggen: Met een hoge concentratie aan lipiden en klinisch bewezen….

Mooie termen, maar weet jij als adviserend schoonheidsspecialist wát er nu eigenlijk voor zorgt dat die crème inderdaad helpt tegen rimpels?

Het blijkt dat deze kreten in een reclamespot blijven hangen bij mensen zonder dat er eigenlijk iets nuttigs wordt vermeld. Lipide is gewoon een ander woord voor vet, dat niet helpt bij huidverslapping, maar de crème lekker vol aan laat voelen.

Maar wat is nu eigenlijk de kracht van een goed geadviseerde verkoop in onze salon? JOUW KENNIS

Natuurlijk is het niet te doen, als je in een drogisterij of parfumeriezaak werkt, alles te weten over elke crème, maar wij in onze salon moeten dat toch echt wel kunnen onthouden.

Hoe? Neem 1 productlijn, bijvoorbeeld voor de ouderwordende huid. Zoek naar de ingrediënten en/of vraag bij je groothandel/fabrikant de inci-lijst per product op (dat is een ingrediëntenlijst die zij altijd in huis hebben. Deze producten met hun precieze ingrediënten moeten immers, sinds begin vorig jaar, stuk voor stuk genotificeerd worden bij de Europese Unie). Zo’n lijst lijkt moeilijk te ontcijferen maar wat zouden we zijn zonder google?Gewoon ‘googlen’ en je hebt de vertaling. De ene keer krijg je een mooi plaatje van een plant, de andere keer een scheikundige uitleg.

Ikzelf vertaal élk ingrediënt; dat is 1 keer een flinke tijdsinvestering, maar daar heb je jaren profijt van. Natuurlijk hoef je niet ieder ingrediënt te onthouden, maar alleen degene die jou het meest aanspreekt (nadat je hebt uitgezocht wat het voor meerwaarde heeft op de huid) schrijf je op. Plaats de betekenis  desnoods bij het product zelf zodat je klant kan lezen dat jij er extra tijd in steekt om volledig op de hoogte te blijven.

Dat was de tip van deze maand. Mij heeft deze manier van productadvisering veel plezier en al jaren een goede verkoop opgeleverd!

Dit artikel is geschreven door Ilze van Opstal

1+

Reacties


Gerelateerde artikelen