Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Is er een kindje op komst of heb je net een kindje gekregen? Dat is een prachtige tijd, maar ook een tijd die veel vragen en onzekerheden met zich meebrengt. Hoe kan ik het beste voor mijn baby zorgen? Wat heeft mijn kindje allemaal nodig? Een van de fundamentele behoeften van een baby is liefdevolle aandacht en aanraking. Volg daarom de Cursus Shantala Babymassage van de Wellness Academie en leer om je baby te masseren volgens de traditie van Indiase moeders!

De oorsprong van Shantala babymassage
De Franse gynaecoloog en verloskundige Frédérick Leboyer is o.a. de bedenker van de ‘zachte geboorte’ of ‘Leboyer-Methode’. Tijdens een reis naar India ontdekte hij in het drukke Calcutta de moeder Shantala die haar baby vol overgave en liefde aan het masseren was. Hij legde de massagetechnieken vast en introduceerde ze in het westen. De massage kreeg de naam Shantala babymassage. De Shantala babymassage is een traditionele massagekunst in India, die wortelt in de Indiaase ayurvedische massagetraditie. Van oorsprong werd deze massagevorm uitgeoefend in het zuiden van India als een ritueel dat van moeder op dochter werd doorgegeven.

Babymassage als vorm van communicatie
De Shantala babymassage is een hele bijzondere massage om te leren en te geven aan je baby. Het is veel meer dan zomaar een massage. Het is een moment van oprechte aandacht voor je kindje en een vorm van communicatie met de ogen, de handen en de stem tussen jou en je kindje. Dat aanraken gezond is, is wetenschappelijk bewezen. Iedereen heeft genegenheid en geborgenheid nodig, zeker een pasgeboren baby! Het stimuleert de lichamelijke, emotionele, cognitieve en sociale ontwikkeling van de baby. Daarbij wordt ook de ouder-kind relatie versterkt. Kortom, allemaal goede redenen om een Cursus Shantala Babymassage te volgen als er een kindje op komst is!

Veel babykwaaltjes worden verzacht met massage
Veel nieuwe ouders krijgen ermee te maken; hun baby heeft last van buikkrampjes, heeft problemen met slapen of is vaak ziek. Shantala babymassage kan in veel gevallen deze babykwaaltjes verzachten. Het is daarom een goed idee om voor de komst van de kleine bekend te zijn met de massagetechnieken van deze massagevorm. De ontspannende werking van de massage zorgt dat baby’s rustiger worden en beter slapen en ook het immuunsysteem wordt versterkt. Daarnaast bestaat de Shantala babymassage ook uit enkele speciale technieken die buikkrampjes kunnen verhelpen. Tot slot leer je ook nog enkele stretchoefeningen voor baby’s.

Cursus Shantala Babymassage Amsterdam
Interesse in een Cursus Shantala Babymassage in Amsterdam? Schrijf je dan in voor de volgende cursus op 9 mei 2015. De cursus bestaat uit een volledig dagprogramma waarin je alle technieken op praktische wijze in de vingers krijgt. Je oefent de massagetechnieken op oefenpoppen en op elkaar. Je wordt begeleid door een ervaren docente. De kleine lesgroep garandeert een gemoedelijke en prettige sfeer. Je kunt je nu al inschrijven voor de Cursus Shantala Babymassage!

Comments


Gerelateerde artikelen