Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Je kunt dode huidcellen verwijderen met behulp van een scrub, een peeling of lysing. Alle drie behandelingen werken verdunnend op de hoornlaag. De dode huidcellen worden vervangen door nieuwe huidcellen, waardoor de huid zacht en glanzend wordt.

Beter resultaat door voorbehandeling

Voordat je aan de slag gaat met het verdunnen van de hoornlaag is het belangrijk de huid eerst een voorbehandeling te geven. Door een goede reiniging en een warm kompres aan te brengen zijn de huidcellen gemakkelijker te verwijderen.

Scrub

Een scrub bestaat uit een crème met daarin een schuurmiddeltje. Je kunt een scrub opbrengen met je handen en daarna met rustige draaiende bewegingen, uitwerken met je vingers. Een goede tip is het uitwerken van de scrub met een borstelapparaat. Dit heeft een diepere inwerking en voelt daarnaast prettig aan. Let er echter wel op dat je hierbij voldoende water gebruikt, dit verzacht namelijk de werking. Gebruik voor het gezicht altijd een scrub met een zachte korrel. Een harde korrel kan namelijk irritaties veroorzaken. Onder andere zeezout en suiker worden ook zo nu en dan toegepast als scrub (zonder crème). Gebruik deze uitsluitend op het lichaam; de korreltjes zijn namelijk vaak erg scherp. Adviseer je klant niet vaker dan twee maal per week een scrub te gebruiken.

Peeling

Peelings bestaan er in diverse soorten; mechanische peeling(korrel),enzymatische peeling(eiwitsplitsend enzym) en chemische peeling (peeling op basis van zuren). Je gebruikt een peeling voor huidverbetering, pigmentproblemen, zonneschade en acne te verbeteren. Let op: gebruik een peeling nooit in de buurt rondom ogen en haren. Dit kan irritaties opleveren en haartjes kunnen van structuur veranderen. Merk je dat de peeling bij het inwerken met de handen, het zogenaamde rubbelen, stroef verloopt, maak dan je handen nat met water. Doordat een peeling een stevigere werking heeft dan een scrub is het verstandig deze niet te vaak te gebruiken, afhankelijk natuurlijk van de sterkte. Contra indicaties zijn: open huid, eczeem en een slechte wondgenezing.

Lysing

Een lysing is een enzymatische, eiwitsplitsende crème zonder korrel. Een lysing is daardoor milder voor de huid. Een lysing wordt veelal op het gezicht toegepast en is zeer geschikt voor de oudere, verslapte huid en gevoelige huid doordat je deze niet met de handen hoeft in te werken.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen