Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Binnen de wereld van visagie nemen de Make-up Awards een bijzondere positie in. Het event, dat vorig jaar haar 20-jarig jubileum vierde, is uitgegroeid tot een grootse wedstrijd voor visagisten en make-up artists. Het verhaal van de Make-up Awards begon in 1997 en sindsdien hebben diverse visagisten hun carrière een flinke boost kunnen geven en menig cover van magazines gesierd. De inschrijving voor editie 2018 is inmiddels geopend, doe jij ook mee?

De Make-up Awards daagt jóu uit deel te nemen aan de grootste, spannendste en meest spectaculaire visagie wedstrijd van de Benelux! Schrijf je in en wie weet sta jij in de spotlights, tijdens de grande finale van de Make-up Awards! Maak kans op fantastische prijzen, eeuwige roem en heel veel publiciteit. De Make-up Awards bestaan uit drie wedstrijden: de Student Award die wordt uitgereikt tijdens Beauty Trade Special van 7 tot en met 9 april, de Talent Award en de Make-up Award zelf waarvoor zowel beginnende als gevorderde visagisten zich kunnen inschrijven. Deze twee laatste worden georganiseerd tijdens het hipste beauty event van het najaar: Beauty Trade Festival (15, 16 en 17 september in de Jaarbeurs in Utrecht).  

Signature Beauty Look

De grootste make-upcompetitie van de Benelux heeft dit jaar een vrij thema. Als visagist is het namelijk belangrijk om je eigen stijl en creativiteit te ontwikkelen. Dit is immers jouw ‘signature’. Maar stap ook eens uit je comfortzone en overtref jezelf. Het thema voor de Make-up Award 2018 is dan ook een eigen concept vertaald naar een persoonlijk thema en stijl. Het belangrijkste is, dat je werk een eigen karakter heeft, jouw visie en stijl. Uiteraard mag je je laten inspireren door andermans stijl, maar aan dat concept moet je wel je eigen invulling geven. Overtuig de jury met jouw make-up als onderdeel van een kloppend totaalplaatje. Kortom: een eigen concept in stijl en uitvoering.

Talent Award: make-up van de sterren 

Ongetwijfeld staat bij jou ook een iconisch beeld uit een tv-serie in je geheugen gegrift. De looks van Rachel uit Friends, Beverly Hills 90210’s Donna met haar zwoele rode lippen, de altijd elegante Claire van House of Cards of de gewaagde kleurcombinaties van Blaire Waldorf uit Gossip Girl. Stuk voor stuk tijdsbeelden die een onuitwisbare indruk op je hebben achterlaten. Dát tijdsbeeld willen we als thema van de Talent Award vertaald zien in de make-up. Zorg dat de jury zich volledig kan laten meevoeren door jouw gekozen legendarische tijdsbeeld uit een tv-serie. Uiteraard dient de hele make-up in harmonie te zijn met gezicht en kleding van het model.

Student Award

Speciaal voor scholieren met als keuzedeel visagie, organiseert de Stichting Foundation op maandag 9 april de Student Award. Het thema voor deze wedstrijd is #Trendingtopic: je volgt de trends op de voet en vertaalt deze naar een spetterende make-up. Leerlingen kunnen bij hun visagie docent(e) informeren of hun school al staat ingeschreven. Inschrijven kan uitsluitend via de school. De wedstrijden en de uitreiking van de Make-up Awards worden georganiseerd door de Stichting Foundation, met als doel de kwaliteit van de visagie in Nederland naar een hoger niveau te tillen.

Voor meer informatie en inschrijven voor de Make-up of Talent Award kun je een e-mail sturen naar secretariaat@stichtingfoundation.nl of kijk op de website www.makeupawards.nl. 

0

Reacties


Gerelateerde artikelen