Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Schoonheidsspecialiste Clarinda van Ginkel, eigenaresse van  schoonheidssalon Younique Xperience  in Amersfoort, heeft een app voor iPhone en Android ontwikkeld die duidelijk verder gaat dan alleen online reserveren. De app is in eerste instantie bedoeld voor klanten en geïnteresseerden in Clarinda en haar schoonheidssalon. Maar natuurlijk kunnen ook andere beautylovers de app gratis installeren. Waarom heb je zelf een app ontwikkeld en wat zijn de voordelen van een eigen app? We vroegen het aan Clarinda van Ginkel.

Hoe kwam je op het idee om een app te ontwikkelen voor je eigen salon?
We werkten al een tijdje met een online reserveringsapp. Leuk, maar die vonden we te beperkt qua mogelijkheden, dit was voor ons een logische volgende stap. Mensen gebruiken steeds meer smartphones en willen snel en gemakkelijk over de gewenste informatie beschikken. Op elk moment van de dag en op elke plaats. Jazeker, ook zomers lekker op het terras… Een website bekijken op een smartphone is niet altijd even handig en met deze app spelen we in op de informatiebehoefte van de mensen gecombineerd met eenvoud en snelheid.

Wat is er allemaal mogelijk met de app die je hebt laten ontwikkelen?
Heel veel eigenlijk. Even uit mijn hoofd: 
–    Eenvoudig een cadeaubon bestellen en desgewenst laten bezorgen
–    Op de hoogte blijven van actuele aanbiedingen
–    Raadplegen van uitgebreide behandelinformatie
–    Lezen van preventieve beautytips, lifestyle trends en salon nieuws
–    Onze diverse social media berichten lezen zonder verplicht hierop aan te hoeven melden
–    Luisteren naar rustgevende muziek
–    Met een druk op de knop navigatie ondersteuning oproepen en gebruiken
–    En uiteraard online reserveren 
We zijn momenteel één van de eerste schoonheidssalons in Nederland die een app heeft ontwikkeld die zo ver gaat.

Moet je niet verschrikkelijk technisch zijn om zo’n app zelf te kunnen onderhouden?
Dat is juist het mooie, dat hoeft dus niet. Het systeem is dusdanig eenvoudig en duidelijk voor me opgezet en ingericht dat ik zelf nieuwe rubrieken en artikelen toe kan voegen en wijzigen. De nieuwe informatie staat met een druk op de publicatie knop binnen 24 uur online op zowel iPhone als Android. Op die manier hou je de regie lekker in eigen hand en houd je je klanten altijd up-to-date.

Wat kost het ontwikkelen van zo’n app?
De valkuil met mobiele apps zijn onder andere de ontwikkelkosten. De voornaamste reden hiervoor is dat een app vaak voor ieder besturingssysteem (iOS, Android, etc.) opnieuw ontwikkeld dient te worden. Het zelfde verhaal gaat op voor het onderhouden van een mobiele website of app. 
We gebruiken daarom nu een slim systeem inclusief CMS (Content Management Systeem) waarbij we vanuit één omgeving met één druk op de knop naar meerdere besturingssystemen en App Stores kunnen publiceren. Afhankelijk van wat je er allemaal op wil ben je 2000 tot 3000 Euro kwijt. 

Hoe zijn de reacties op de app tot nu toe?
Mijn klanten vinden het echt ontzettend leuk! Ze vinden het allemaal erg verrassend en professioneel. Al veel reserveringen en communicatie vinden plaats via de app. De één is helemaal weg van de navigatiekoppeling en de ander gebruikt de muziek om heerlijk te ontspannen. Het is erg leuk om te zien hoe zich dat allemaal ontwikkelt. En natuurlijk de beautytips… die zijn niet meer weg te denken. 

Wordt de app nog verder ontwikkeld?
Jazeker. Doorlopend nieuwe aanbiedingen, nieuwe beauty- en lifestyle tips, nieuwsitems en het verder verfijnen van de bestaande functionaliteiten. Daarnaast zijn we momenteel druk bezig om de klanten spaarkaart in de app op te laten nemen. Een digitale spaarkaart, dus zonder papier of plastic, is gebruikersvriendelijker en duurzamer, daarom helemaal van deze tijd.

Kennis delen
De Younique Xperience app is gratis te installeren op smartphones én tablets via de Apple App Store, Google Play Store.. 
Bij het maken van een app komt veel kijken, vaak meer dan je vooraf verwacht. Clarinda wil haar ervaringen graag delen met andere Beautyspotters en geïnteresseerden vrijblijvend op weg helpen. 

Voor het maken van een afspraak en meer informatie over schoonheidsspecialiste Clarinda, haar schoonheidssalon en de app kun je via deze link contact opnemen. Of via de  Younique Xperience app uiteraard!

Comments


Gerelateerde artikelen