Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Gezichtsreflexologie is een behandeling van het gezicht, die vergelijkbaar is met voetreflexologie. Net als op de voeten liggen er ook gebieden en punten op het gezicht die het lichaam in al zijn functies en systemen weerspiegelen. De toepassingsgebieden van gezichtreflexologie zijn zeer groot en vooral effectief bij hormonale verstoringen, psychische problemen (o.a. stress) en alle problemen die met de hersenen te maken hebben. In de schoonheidssalon kan het principe van de gezichtsreflexologie ook in een schoonheidsbehandeling worden toegepast. 
Hierbij worden zones en punten in het gezicht gemasseerd en gestimuleerd. De behandeling zorgt voor balans tussen lichaam en geest en is voor alle huidtypen geschikt. Een gezichtsreflexologie behandeling is ontspannend en effectief bij meerdere klachten waaronder stress. 

Wat is reflexzone therapie 

Bij reflexzone therapie worden niet de klacht of symptomen behandeld, maar de patiënt als eenheid, als geheel. Uitgangspunt hierbij is dat in voeten, handen en gezicht zones liggen, die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. De reflexzones worden met duim en vingers bewerkt, met als gevolg een betere doorbloeding van het corresponderende lichaamsdeel. Het zelfherstellend vermogen van de mens wordt aangesproken en gestimuleerd. Reflexzone therapie is geschikt voor jong en oud, werkt tevens preventief en kan uitstekend naast andere, reguliere en alternatieve behandelmethoden worden toegepast. 

De Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) is de beroepsvereniging van gekwalificeerde, zelfstandig werkende reflexzonetherapeuten. Haar licentieleden hebben een opleiding reflexzonetherapie en medische basiskennis op HBO-niveau afgerond aan door de VNRT geaccrediteerde opleidingsinstituten.

Comments


Gerelateerde artikelen