Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Geeft jouw klant wel eens aan dat ze te weinig tijd heeft om vaker bij jou te komen voor een behandeling? Of heb jij zelf misschien behoefte om een nog intensievere behandeling te kunnen geven? Wat is er dan mooier om jouw specialistische behandeling thuis te laten voort zetten door je klant voor een nog beter resultaat en op het moment dat het haar uitkomt? Maar dan wel op een professionele manier en onder begeleiding van jou natuurlijk. Dat kan tegenwoordig, lees hieronder meer over het hoe en waarom.

Eigenlijk bestaan behandelingen voor thuis natuurlijk al zolang er cosmeticaproducten zijn. Om de gewenste resultaten te bereiken voor de huid, adviseer je als het goed is na elke behandeling aan je klant om een of meer producten mee naar huis te nemen om de huid optimaal te verzorgen. Heel veel mensen gebruiken thuis reinigingsproducten, dag- en nachtcrèmes, een oogverzorgingsproduct, ampullen en wat al niet meer. Deze producten zijn een aanvulling op de salonbehandeling en zorgen op de lange termijn voor een beter resultaat.

Sinds enige tijd bieden veel cosmeticamerken ook complete verzorgingssets (homecare skin sets) voor thuis. Zo’n behandeling van bijvoorbeeld ca. 20 minuten kan je klant dan 2x per week thuis doen. De set bestaat uit een aantal producten en soms als extraatje ook nog de benodigde hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een maskerpenseel, een mengschaaltje en een handleiding. Zo’n kit is een perfecte ondersteuning voor de salonbehandeling.

De nieuwste vorm van thuisverzorging bestaat uit een combinatie van salonbehandelingen en een kuur van thuisbehandelingen met ondersteuning van professionele apparatuur voor thuisgebruik. Het gebruik van apparatuur voor huidverbetering is natuurlijk niet nieuw, omdat bekend is dat met dit soort apparatuur vaak sneller de gewenste huidverbetering wordt bereikt dan met producten alleen. Je kunt bijvoorbeeld sinds kort een ultrasoon apparaat voor thuis verhuren na je behandeling. Daarmee wordt de thuisverzorging een verlengstuk van wat jij in de salon gedaan hebt. Ideaal voor klanten die minder tijd hebben om naar de salon te kunnen komen maar wel thuis extra in hun huid willen investeren. En voor salons die eigenlijk al een volle agenda hebben.

Waar het in de verschillende vormen van thuisverzorging om gaat, is dat doordat je klant ook thuis de noodzakelijke aandacht geeft aan zijn/haar huid, deze sneller het gewenste resultaat krijgt en houdt. Voor jou als saloneigenaar is van belang dat je klanten hiermee zorgen voor extra omzet en tegelijkertijd meehelpen aan het verbeteren van hun huid in hun eigen tijd.

Dit artikel is geschreven door Mirella Bisschops. Zij was tot en met 2015 directeur van cosmetica groothandel MB Cosmetics.

Comments


Gerelateerde artikelen