Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

In een brief die Minister Schippers op 2 december 2014 naar de Tweede kamer heeft gestuurd beschrijft ze haar visie op de weg Big en geeft ze aan wat de belangrijkste maatregelen zijn die ze naar aanleiding van de evaluatie van de wet Big gaat nemen. Op 22 januari 2015 zal dit door de Tweede Kamer behandeld worden. Voor schoonheidsspecialisten is het belangrijk om te weten dat minister Schippers de lijst voorbehouden behandelingen op 2 punten wil aanpassen. 

Risicovolle behandelingen vallen altijd onder de wet BIG

Evident risicovolle handelingen met een cosmetisch oogmerk dienen zonder twijfel onder de Wet BIG te vallen. Minister Schippers zal in de Wet BIG verduidelijken dat het verbod op het verrichten van voorbehouden handelingen in elke situatie geldt waar beroepsmatig gehandeld wordt. Dus ongeacht of een behandeling met een gezondheidskundig doel verricht wordt of niet. Het toepassen van injectables zal dan zonder twijfel alleen door bevoegden zelfstandig gedaan mogen worden, en dus niet door bijvoorbeeld schoonheidsspecialisten.

Standpunt met betrekking tot lasers

Minister Schippers zal (zoals aangegeven in de brief van 20 maart 2014 over de cosmetische sector)  behandelingen met een laser als voorbehouden handeling aanmerken in de Wet BIG. Ze is nog aan het bestuderen op welke wijze waarop dit vormgegeven zal worden in de Wet BIG. Er zijn namelijk verschillende soorten lasers, die verschillende risico’s met zich meebrengen. 

Comments


Gerelateerde artikelen