Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

In De Beauty Professional scanden we de mogelijkheden van huidscans, huidanalyse en andere meetapparatuur. Een goede intake met een compleet huidbeeld is volgens vele specialisten in dit vak de basis van een resultaatgerichte behandeling. 

De consument lijkt veeleisender dan ooit en koestert hoge verwachtingen, juist omdat we veel meer en sneller kennis kunnen vergaren over de mogelijkheden op beautygebied. Het is steeds belangrijker om je als beautyprofessional daadwerkelijk te onderscheiden van anderen. Meetapparatuur is een voorbeeld van het leveren van iets tastbaars, waardoor de consument tijdens een bezoek aan de schoonheidsspecialist of huidspecialist kan zien in welke conditie de huid verkeert. Ook tijdens het behandeltraject kunnen metingen gedaan worden, waarin via de huidanalyse of huidscan de vooruitgang van de huid zichtbaar wordt en ook in welke mate de huidverbetering daadwerkelijk optreedt.

High-tech apparatuur
De eerste stap naar huidverbetering is voor vele schoonheidsspecialisten en huidspecialisten om tijdens een intakegesprek aandachtig de huid te bekijken en een analyse te maken op basis van specifieke kennis en ervaring. Steeds meer cosmetische klinieken en beautyprofessionals geven de voorkeur om een huidanalyse te maken aan de hand van meetapparatuur. Door meerdere  innovatieve oplossingen in te zetten tijdens een huidanalyse ontstaat de mogelijkheid om een completer beeld van de huid te genereren. Het huidbeeld dat met het blote oog niet te zien is, kan door verschillende metingen met high-tech apparatuur inzichtelijk gemaakt worden. Tijdens een intake kan de huid zowel visueel perfect in kaart worden gebracht en via software kan de huid ook daadwerkelijk worden gemeten en geanalyseerd. Er zijn veel verschillende mogelijkheden en meetapparatuur kan worden ingezet voor een enkelvoudige meting tot de meest uitgebreide meting van de wereld.

Alle metingen kunnen direct met de klant besproken worden. Zodra er een compleet huidbeeld is kunnen behandelplannen worden opgesteld en besproken worden met de klant. Afhankelijk van welke meetapparatuur er wordt ingezet en het gewenste resultaat kan de behandeling van start gaan. Vanzelfsprekend is het van belang met welk merken of merken er gewerkt wordt en welke visie er wordt nagestreefd.

Kijkje in de huid
Bepaalde huidscans kunnen zelfs in de huid kijken en de huiddikte meten en informatie geven over de ontwikkeling van rimpelvorming, de aanmaak van collageen en de hydratatie van de huid. Met bepaalde behandelingen, producten en supplementen kunnen huidspecialisten dit effectief aanpakken en zorgen dat de huid voldoende bouwstoffen krijgt om huidverbetering sneller te realiseren. Het is opvallend dat zeker door de trends op het gebied van voeding waarbij vegetarisch of veganistische eten erg populair is, mensen zich er niet altijd van bewust zijn dat ze daardoor misschien essentiële bouwstoffen te kort komen. Huidaandoeningen beginnen meestal in diepere lagen van de huid. Die kunnen door een geavanceerde huidscan sneller aan het licht komen. Waardoor er in sommige gevallen preventief behandeld kan gaan worden. Huidprobleem zoals couperose, elasticiteit, vochtgehalte, zonbeschadiging en pigmentatie kunnen door een volledige huidanalyse hierdoor bij de kern worden aangepakt. De geavanceerde en vooral vooruitstrevende apparatuur geven een goed beeld van de huid. Door de tools, software en uitbreidingen van de meetapparatuur zijn de resultaten van behandelingen nog sneller zichtbaar.

Mannen zijn vaak enthousiast over een huidscan omdat er tijdens deze metingen met apparatuur gewerkt wordt waar innovatie techniek mee gepaard gaat en dat maakt het samen met een tastbaar bewijs vaak interessant. 

Een aantal merken zoals hannah, Pascaud, sQinno en Cellics worden in het artikel van De Beauty Professional belicht. Kijk hier voor een proefabonnement!

Artikel uit De Beauty Professional, auteur Bo Vrolijk

0

Reacties


Gerelateerde artikelen