Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Sinds enige tijd verzorg ik in samenwerking met drie andere bedrijven een metamorfose voor een businessblad. Mijn doel om hier aan mee te doen is om meer klanten en meer naamsbekendheid te krijgen. Nu zijn wij verder gaan kijken dan alleen het blad. Want hoe bereiken we meer (en misschien wel beter) onze doelgroep in deze tijd?

Social Media, Facebook

Ik ben zelf van mening dat je beter gebruik kunt maken van social media. Hier op adverteren is relatief goedkoop en het bereik kan groot zijn. Zeker als je gaat samenwerken met andere salons (of met bijvoorbeeld een kapper als je zelf alleen huidverbetering doet), en van elkaars netwerk gebruik gaat maken. Je kunt je zo bekend maken binnen een vooraf uitgezocht netwerk wat bij je past, mits jouw doelgroep zich op het betreffende social media kanaal bevindt.

Beauty, body, hair en fashion metamorfoses

Zo zat ik enkele dagen geleden te brainstormen met mijn partners over wat ons gezamenlijke doel is en hoe we dat het beste denken te bereiken. Onze Facebookpagina is nu opgezet. Het gaat over beauty, body, hair en fashion en hier willen wij elk kwartaal een metamorfose verzorgen. Zo houden wij de inwoners van Nijmegen (onze doelgroep) op de hoogte en maken promotie voor onze bedrijven. Natuurlijk moet de pagina zelf ook nog bekend worden. Daarvoor hebben wij een actie bedacht: bij 1.000 likes geven we een gratis metamorfose weg aan één van onze volgers. We zitten inmiddels al boven de 500 likes.

Wij kunnen nu het bereik en netwerk van de pagina d.m.v. samenwerkingen verder uitbouwen. Denk bijvoorbeeld aan een opticien (voor eyewear), een juwelier (voor de bling bling), een lingeriewinkel etc. etc. Voor nu komt eerst een fotograaf ons team versterken die de foto’s van onze metamorfoses maakt. In ruil voor zijn diensten krijgt de hij ook ruimte op de pagina om zich kenbaar te maken binnen onze netwerken.

Binnen onze nieuwe visie past: samenwerken is samen versterken. En wat doe jij? Deel je ervaringen en tips hieronder.

Groeten Maudy Vossen

Comments


Gerelateerde artikelen