Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Overgewaaid uit Amerika: teen-treatments! Merken als Dr. Murad, Dermalogica, Natural Bissé, O.P.I. en ModelCo springen in op de nieuwe trend en hebben speciale producten en huidzorgingslijnen voor de gezichtshuidjes en nagels van jonge diva’s en hippe binken! Beautysalons speciaal voor tieners? In New York vind je ze al, en het fenomeen spreidt zich uit, zelfs naar Europa waar ultrahippe Milaanse meiden, trendbewuste Londenaren en nu ook de Amsterdamse pubers de Teen beautysalons al bezoeken.

En dat is niet gek, want juist deze groep, de tieners, kun je met hun huidproblemen helpen. Dankzij razende hormonen en een onregelmatige levensstijl vind in de jonge huid onder meer een overmatige talgproductie plaats,  waardoor deze meer dan de oudere huid glimt, vettig is en acne, grove poriën en onregelmatigheden vertoont.

Maar, ook jongeren wensen een strakke, schone en glanzende huid en killerlook.  Verschillende huidverzorgingmerken ontwikkelden al speciale teenage producten waarmee treatments, facials en huidbehandelingen worden gegeven. Deze behandelingen ontsmetten en verzorgen  de jonge gezichtshuid, zodat ze glanzend, zacht en schoon wordt. En er komen steeds meer nieuwe acne-behandelingen voor in de schoonheidssalon.

Facials & Skin Treatment

SOAP Amsterdam sprong al eerder in op deze trend. Daar worden tienerbehandelingen aangeboden met de namen ‘Le Petit Soap Teen Facial’ en ‘Get Acne Clear Teen Facial’. Soap werkt hiervoor met reinigende en verzorgende producten uit de lijnen van Dr. Murad, Dermalogica, Natural Bissé en ModelCo. Deze merken hebben huidverzorgingsproducten die geschikt zijn voor de jonge huid en acne. In dat assortiment vind je onder meer scrubs, maskers, cleansers, lotions, toners, clearing gels en crèmes waarmee de onzuivere huid gereinigd en verzorgd kan worden.

De tienerbehandeling bestaat in de meeste salons uit een (korte) huidanalyse,  mini-facial (bijv. exfoliëren en reinigen, peelen, crème of lotion) en minimake-up. Naast de genoemde reinigende behandelingen wordt in enkele teen beauty salons (binnen- en buitenland) gewerkt met aanvullingen van een ‘volwassen’ facial, zoals stoombehandelingen, gezichtsmassages,  en gezichtspakkingen. Ook wordt in sommige Amerikaanse salons een uitgebreid make-up advies of minicursus als extraatje aangeboden.

Prijzen ‘teen treatments’

De prijzen die salons rekenen voor een complete teen-treatment lopen uiteen. Gemiddeld ligt de prijs in Europese salons tussen de 30 en 40 euro, exclusief extra behandelingen.

Comments


Gerelateerde artikelen