Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Al maanden, misschien zelfs al langer spookt het door hoofd: blijf ik zitten waar ik zit, of ga ik de sprong wagen en verhuizen naar een pand? Ik zie het al helemaal voor me: entree,etalage, wachtruimte en de ruimte om mijn stoel heen. Het lijkt me heerlijk. Maar eerlijk is eerlijk, het is ook eng, nu zit ik aan huis, en dat is lekker veilig wat de kosten betreft.

Vaak probeer ik bij collega’s te checken hoe zij hier over denken. Wat zijn de voor- en nadelen, beleving, kosten en verzekeringen als ik met mijn salon aar een pand zou gaan. Want zoals ik hier en daar begrijp zijn er toch veel collega’s die ook met dit probleem worstelen. Ik hoor dan van anderen “Je trekt je eigen klanten aan”, “Het is maar wat je wilt”, “Weet je de kosten” en “die klant maakt het helemaal niet uit waar ze ligt”,Maar toch heb ik voor mezelf nog steeds geen duidelijkheid of ik het nu echt wil of niet. 

Maar is dat ook zo? Als ik naar mijn eigen beleving kijk voordat ik dit vak in ging moet ik eerlijk bekennen dat ik niet graag bij een salon in huis kwam. Het voelt toch een beetje als een breuk op hun privacy. En als ik dan toch een behandeling onderging dan voelde ik me in ieder geval niet op mijn gemak daar op dat kamertje. Zelf hoorde ik op de achtergrond de normale geluiden van bezigheden in een huis. Maar misschien storen andere mensen zich daar totaal niet aan. Maar toen ik een tijd geleden een mooi schoonheidsinstituut bezocht was dat toch ook wel weer een Ding. Op het wachtbankje wachten op een schoonheidsspecialiste die mij naar een van de vele cabines begeleidde, daar een standaard behandeling afwerkte en mij vervolgens begeleidde naar de balie om af te rekenen. Sta ik daar met mijn smoothie in mijn handen en mijn jas al aan. 

Het was een prachtig luxe instituut maar het deed me toch ook wel denken aan een fabriek. Waar ligt dat dan aan? Is het de werkdruk? Moet er efficiënt gewerkt worden om de kosten op te brengen? Maar dat kan ik me ook weer niet voorstellen, want welke klant wil er nu zo behandeld worden? Of is het anders toch de beleving die een pand uitstraalt? In dat geval blijf ik liever zitten waar ik zit. Al is dat in mijn beleving niet ideaal…

Bezoek jij wel eens een andere salon zodat je voor jezelf beter wil met je salon of juist niet? Ik kan het je aanraden, het geeft je een andere blik op wat nu wel of niet geschikt is voor je eigen salon. Ik ga nog even door met bezoeken, en hoop dat ik dan toch een keer tot mijn beslissing kom.

Reacties


Gerelateerde artikelen