Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Tegenwoordig kun je op veel plekken terecht voor een massage. Daarbij is er keuze uit een veelheid aan massages. Een veelgebruikte term is ‘relaxmassage’. Maar wat is een relaxmassage precies? En is het een massagevorm die bruikbaar is in jouw salon?

Wat is relaxmassage?

De naam relaxmassage zegt het al: bij deze massage gaat het uitsluitend rust en ontspanning. Deze massage is niet bedoeld als therapeutische behandeling. Ook wordt chronische pijn of ander lichamelijk ongemak tijdens de relaxmassage niet aangepakt.

Bij de relaxmassage wordt grotendeels de techniek gebruikt van de klassieke Zweedse massage, waarbij de masseur vloeiende, glijdende bewegingen maakt. Aangezien ontspanning het primaire doel van de massage is, zullen de bewegingen van de masseur extra langzaam en licht zijn.

Hoe werkt de relaxmassage?

Tijdens een relaxmassage ligt degene die gemasseerd wordt (de massee) op een massagetafel. Over het algemeen wordt het lichaam van de massee afgedekt met een dun laken. Uiteraard vindt de relaxmassage plaats in een rustige omgeving, die bijdraagt aan de ontspanning. Er kan muziek gebruikt worden die is afgestemd op de smaak van degene die de massage ondergaat. Ook het gebruik van kaarslicht kan bijdragen aan de algehele ontspanning. In principe is de relaxmassage er bij uitstek geschikt voor om helemaal naar behoefte van de massee uitgevoerd te worden. Er hoeven immers geen specifieke klachten aangepakt te worden en het belangrijkste doel is ontspanning.

Een relaxmassage is beslist niet hetzelfde als een bindweefsel- of een deep tissue massage! Deze massage is niet bedoeld om dieper gelegen spieren te bewerken, maar speelt zich vooral aan de oppervlakte van het lichaam af. Met zachte of middelmatige druk van de handen op het lichaam, nodigt de masseur het lichaam van de massee uit zich te ontspannen. Hierbij worden rug, nek, armen en benen behandeld.

Aromatherapie en massageolie

Tijdens een relaxmassage maakt de masseur soms ook gebruik van de mogelijkheden van aromatherapie. Kwalitatief hoogwaardige olie kan bijdragen aan de ontspanning van de cliënt en aan het herstellen van zijn of haar energetische balans. Tijdens de massage kan uiteraard ook ‘gewone’ geurloze massageolie worden toegepast. De massageolie maakt het lichaam gladder, waardoor de massage soepeler verloopt en de huid van de cliënt niet geforceerd wordt.

Voordelen van relaxmassage

Relaxmassage is een zachte, vriendelijke massagevorm, die net als alle andere soorten massage een aantal gezondheidsvoordelen biedt. Zo werkt het bloeddrukverlagend en verbetert het de doorbloeding, hetgeen o.a. de conditie van de huid ten goede komt. Ook wordt de spijsvertering gestimuleerd en nemen stress-gerelateerde klachten (waaronder spanningshoofdpijn) af. Dit zijn echter bijkomende voordelen van deze vorm van massage, die vooral algehele ontspanning als doel heeft.

Onontbeerlijk in de salon van nu

In het hectische hedendaagse leven ziet niet iedereen kans om lichaam en geest zelf volledig tot rust te laten komen. Een regelmatige goede, professionele relaxmassage kan zorgen voor de ontspanning die ieder mens nodig heeft om goed te kunnen blijven functioneren. In de wellness-branche staan lichamelijk en geestelijk welbevinden centraal: bij uitstek de plek waar mensen deze ontspanning zoeken – en als het goed is vinden! Wil jij dit ook in jouw salon aanbieden? Volg dan een cursus of opleiding massage.

Dit artikel is geschreven door Inge de Munnik

0

Reacties


Gerelateerde artikelen