Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Wil je graag professionele massagetherapeut worden? Begin je carrière dan met een cursus basis massagetechnieken van de Wellness Academie. Deze cursus leidt je op tot massagetherapeut voor het geven van de klassieke ontspannende massage. Daarnaast kan deze cursus ook dienstdoen als springplank naar allerlei andere uiteenlopende en gespecialiseerde massagevormen. Er is op het gebied van massage een wereld om te ontdekken.

Cursus basis massagetechnieken Wellness Academie
Een cursus basis massagetechnieken volg je aan de Wellness Academie. Hier verzamel je alle onmisbare bagage voor een carrière als professionele massagetherapeut. Het gaat hier om een uiterst praktisch ingerichte cursus, waarin je meteen zelf aan slag gaat om alle basis massagetechnieken snel in de vingers te krijgen. Onder de basis massagetechnieken vallen effleurages, duimrollen, petrissages, fricties, schommelbewegingen en tapotementen. Je leert alle technieken correct uit te voeren met aandacht voor beweging, diepte en uitwerking.

Complete ontspannende lichaamsmassages
Je leert om met de basis massagetechnieken een volledige ontspannende lichaamsmassage harmonieus op te bouwen. Hierbij wordt aandacht besteed aan het afstemmen van de massage op de individuele klant, het ritme en de snelheid van de massagetechnieken en het werken met massageolie. Ook een goed contact met de klant is heel belangrijk. Verder wordt er gefocust op je eigen lichaamshouding. Een correcte houding is essentieel voor het geven van de juiste druk waardoor de massage het beste tot zijn recht komt. Maar dat niet alleen; het voorkomt ook ergonomische kwalen waar massagetherpeuten nogal eens mee te kampen hebben.

Erkend certificaat basis massagetechnieken
Een voordeel van de Wellness Academie is dat je hier binnen korte tijd een erkend certificaat basis massagetechnieken op zak kunt hebben. De cursus basis massagetechnieken is namelijk een korte, maar intensieve cursus. Je kunt kiezen uit een weekendreeks van twee volle lesdagen of een avondreeks van vijf avonden. De lessen worden gegeven in kleine groepjes door een ervaren vakdocent, dus aan persoonlijke aandacht en professionele begeleiding geen tekort. Wil je liever een privécursus volgen, dan kan dat ook. De cursus wordt in Nederland erkend door het BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument).

Aan de slag als massagetherapeut
Na het volgen van deze cursus ben je in staat om op zelfstandige en professionele wijze ontspannende massages te geven. Je certificaat basis massagetechnieken is daarnaast ook een toegangsticket tot overige massageopleidingen met een specifieke focus of doelstelling. Misschien wil je wel verder studeren tot sportmasseur? Of wil je je liever specialiseren in fibromyssage voor het behandelen van fibromyalgie patiënten? Je kunt ook eens kennismaken met de uitgebreide opleiding tot massagoloog om een ware meester in de massagekunde te worden met de beschermde titel Massagoloog. De doorgroeimogelijkheden en carrièrekansen zijn talrijk.

Info-avond Wellness Academie Amsterdam
De cursus basis massagetechnieken kun je volgen bij diverse vestigingen van de Wellness Academie in zowel Nederland als België. In Nederland kun je terecht in Rotterdam en Amsterdam. Wil je graag meer informatie over de cursus basis massagetechnieken en kennismaken met de Wellness Academie, kom dan op 11 februari 2015 naar de info-avond in Amsterdam aan de Naritaweg 12 (van 19:00 tot 21:00).

 

Comments


Gerelateerde artikelen