Professioneel wimpers verven met wimperverf

Behandeltips | 6255 keer bekeken
Professioneel wimpers verven met wimperverf

Het verven van wimpers met speciale wimperverf is een behandeling die heel vaak door professionals wordt uitgevoerd in de schoonheidssalon. De verf wordt voor toepassing gemengd met lage concentraties waterstofperoxide. Dit product is hét middel dat ervoor zorgt dat wimperverf optimaal hecht aan je wimpers en daardoor langer blijft zitten. Waterstofperoxide is echter ook erg reactief en kan schadelijk zijn voor het oog. Volgens de cosmeticawet mag deze stof in een concentratie van maximaal 2% op de wimpers worden aangebracht, en dan alleen door professionals.

Waterstofperoxide als ontwikkelaar

Er zijn verschillende concentraties waterstofperoxide op de markt waarmee je de wimperverf kunt mengen, namelijk van 10%, 5% of 3%. De mengverhouding die de bijsluiter van de haarverf aangeeft is de juiste. Bij twijfel is het in alle gevallen het veiligste om met een 3% oplossing te werken.

Sinds kort wordt er ook zilvernitraat gebruikt in wimperverf. Zilvernitraat wordt ook door gevoelige ogen verdragen en je loopt minder risico dat het mis gaat omdat je geen waterstofperoxide nodig hebt om de haarverf te activeren. Zilvernitraat mag worden toegepast in een concentratie van maximaal 4% in haarverf. Deze haarverf mag ook door consumenten zelf worden aangebracht.

Hoe gebruik je wimperverf in je salon?

 1. Maak de wimpers schoon met een oogmake-up reiniger en zorg dat ze droog zijn voordat je gaat verven.
 2. Breng afdekcreme of vaseline aan op de ruwe kant van het wimperblaadje en breng dit ter bescherming onder het oog aan.
 3. Als je met waterstofperoxide werkt: meng de vloeibare ontwikkelaar met de verfpasta in de voorgeschreven verhouding tot een romige, gladde substantie.
 4. Vraag de klant om de ogen te sluiten en breng de verf op de wimpers aan. De klant moet de ogen goed dicht houden tijdens de behandeling. Laat de verf 5 tot 10 minuten inwerken.
 5. Veeg de overtollige verf met een tissue van boven naar beneden met een tissue. Maak het vervolgens goed schoon met natte watten.
Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste beautynieuws, trends en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (2)

Reageren
 • Jessica Groenendijk
  19.02.2015 - 16:34 uur | Jessica Groenendijk

  Dit komt door de waterstofperoxide waar je de verf mee mengt en is de reactie van het oog hierop. Ik zorg altijd dat ik eerst de verf zo goed mogelijk heb verwijderd en als het dan nog prikt met de ogen open doen, druppel ik de ogen uit (hierbij laat ik de klant de ogen weer sluiten en maak ik een watje goed nat, wat ik dan "uitknijp" boven ieder oog, het water wat hieruit komt vang je op met een tissue en dan veeg je de ogen weer goed schoon.)

 • Ellen Pylyser
  19.02.2015 - 12:18 uur | Ellen Pylyser

  Wanneer ik wimpers verf prikken de ogen vaak na het product af te halen en de ogen te openen.
  Hoe komt dit?