Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Harsen is een bij de klant vaak pijnlijke behandeling die je zorgvuldig moet uitvoeren. Het is van groot belang dat je hygiënisch werkt omdat er anders ontstekingen en huidbeschadigingen kunnen ontstaan. Helaas kun je niet bij iedereen harsen. Contra-indicaties voor het harsen zijn spataderen, eczeem, trombose, open wonden en ontstekingen. In de markt zijn er tal van harsapparaten, soorten hars en verschillende soorten strips die je kunt kopen. Maar waar moet je nu op letten bij aanschaf? Op deze en nog veel meer vragen geven wij jou antwoord!

Aanschaf van een harsapparaat

Bij het aanschaffen van een harsapparaat is het belangrijk dat er verschillende formaten harspatronen in kunnen: kleine die je in het gezicht kunt gebruiken, middelgrote voor oksels en bikinilijn en grote voor benen en armen. Verder moet temperatuur regelbaar zijn. Sommige harspatronen zitten los in het apparaat en zijn erg heet om vast te pakken, als je daar tegen kunt is het geen probleem, maar zo niet, kies dan voor een apparaat waar het patroon in een omhulsel zit. Je kunt ook een harspot aanschaffen met een harskwast /spatelvoor het harsen van het gezicht.

Voorkom infectie

Hygiëne is van groot belang bij harsen. Je werkt op een huid met bacteriën en harsen kan er ook voor zorgen dat je klant een beetje bloedt. Desinfectie met 70% alcohol is daarom van belang, maar er is meer nodig. Een verwisselbare kop bijvoorbeeld. Jij wil toch ook niet dat jouw klant door jouw toedoen een schimmelinfectie oploopt of zelfs erger? Iedere groothandel verkoopt losse koppen. Bewaar daarom voor iedere klant de kop of gooi na gebruik de kop weg en neem het op in je prijs. Leg dit ook uit aan de klant. Deze zal juist begrip hebben voor het feit dat jij zo hygiënisch werkt! Hars nooit over wondjes of een dunne huid(bv knieholte) deze huid trek je eenvoudig stuk.

Harsstrips in alle maten

Voor iedere plek op het lichaam kun je harsstrips kopen.Let daarnaast op je materiaalkeuze. Papieren strips zijn goedkoper, maar met katoenen haal je meer hars af.

Huidtype en de soort hars

Voor iedere huid is er een geschikte hars: vloeibare hars, harde hars en filmhars. Hennephars is bijvoorbeeld gemakkelijk bewerkbaar. En is aan te bevelen bij de behandeling van een huid met eczeem en psoriasis. Deze hars is ontstekingsremmend en anti-allergisch. Azuleenhars is geschikt voor de gevoelige,droge huid en werkt ook ontstekingremmend.

De behandeling

Vraag aan de klant of ze geen crèmes of bodymilk wil gebruiken voor de behandeling en geen panty’s wil dragen. Dit drukt de haren plat. Gebruik bij oksels altijd talkpoeder en breng daarna de hars aan. Zweet zorgt er namelijk voor dat de hars niet goed plakt en talk neemt het vocht op.

Stap 1:
Verwarm het harspatroon. De hars moet licht stroperig zijn en niet uit het patroon komen bij omdraaien, dan is het te warm.

Stap 2:
Reinig en desinfecteer de huid.

Stap 3:
Controleer de temperatuur aan de binnenkant van je pols.

Stap 4:
Breng de hars gelijkmatig aan in de richting van de haargroei. De haar moet tenminste 0,5 mm /1 cm lang zijn.

Stap 5:
Breng de strip stevig aan, zorg dat je een gedeelte vrijhoudt om vast te pakken, door middel van drukken en wrijven.

Stap 6:
Span de huid met je vrije hand, of vraag je klant mee te spannen, en trek de strip vervolgens tegen de haargroeirichting in, en strak langs de huid af. Zo voorkom je ingegroeide haartjes.

Stap 7
Herhaal stap 4, 5 en 6, eventueel met nieuwe strips of vouw de strip dubbel. Let er dan wel op dat je strip vastpakt bij de vouw. Let op: Hars maximaal twee maal dezelfde plek!

Stap 8:
Koel de huid, verwijder harsresten met een harsverwijderaar(olie) en desinfecteer de huid nogmaals. Epileer eventuele overgebleven haartjes.

Stap 9:
Breng een kalmerende crème aan, zoals een product met aloë vera of kamille.

Stap 10:
Breng een haargroeiremmend middel aan, die plantenextracten zoals dennenappel, papaja bevatten.

Tips voor de behandeling

Zorg dat je kamertemperatuur +/- 20 graden is. Is het te koud, dan zal de hars blijven plakken. Wanneer het te warm is zal je de haren niet goed kunnen verwijderen. Wanneer de hars blijft plakken, breng dan een nieuwe laag hars aan en probeer het opnieuw. Breng om de resterende hars te verwijderen een harsverwijderaar aan op een handdoek. Tissues scheuren namelijk gemakkelijk en blijven plakken.

Tips voor de klant na het harsen

Vertel aan je klant dat ze de 1e 24 uur na het harsen beter niet een heet bad of douche kan nemen, geen geparfumeerde producten moet gebruiken en niet de zon in moet gaan. Ook de sauna, zee of zwembad kunnen beter vermeden worden.
Na 3 dagen kan de klant de huid scrubben om deze zacht te houden en ingegroeide haren te voorkomen of hier een speciaal product voor gebruiken.

0

Reacties


Gerelateerde artikelen