Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

De tijd dat we alles met contact geld betaalden ligt ver achter ons en de pinbetaling is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Een pinapparaat in je salon heeft nadelen, maar zeker ook veel voordelen. Beautyspot zette het op een rijtje.

Pinapparaat past bij optimale dienstverlening

In de schoonheidssalon heb je vooral te maken met particuliere klanten die ter plekke betalen. Aangezien pinbetalingen tegenwoordig meer regel dan uitzondering zijn, lijkt de keuze voor een pinapparaat voor de hand te liggen. Het is natuurlijk vooral een manier om je klanten optimale service te verlenen. 

Ook voor jouzelf als ondernemer heeft een pinapparaat in je salon voordelen. Als veel van je cliënten gebruikmaken van de mogelijkheid om te pinnen, heb jij minder contant geld in de salon. Dit maakt je werkomgeving veiliger en bovendien hoef je minder vaak naar de bank om de contanten te storten. 

Eenmalig flink investeren loont

Toch is het verstandig om goed na te denken voordat je over gaat tot de aanschaf van een pinapparaat; er zitten namelijk ook nadelen aan! Allereerst zijn pinapparaten behoorlijk prijzig in de aanschaf. Het is dan ook goed om te kijken of jouw omzet de aanschaf van een pinapparaat wel rechtvaardigt. Heb je nog geen pinapparaat, dan zou je je klanten eens kunnen vragen of zij het op prijs zouden stellen als ze zouden kunnen pinnen. Het zijn immers je cliënten waar het in jouw praktijk om draait!

Keuzes maken

Als je tot de slotsom komt dat een pinapparaat de investering waard is, kom je voor de volgende keuze te staan: koop je zelf een apparaat, of kies je voor huren? Bij zelf kopen moet je denken aan bedragen tussen de 500 en 1000 euro – een bedrag dat je dus moet hebben liggen. Het voordeel van huren is dat je niet te maken hebt met zo’n weliswaar eenmalige, maar toch hoge investering. Je gaat immers per maand huur betalen. Het lastige bij het huren van een pinapparaat (salon) is dan wel weer dat je te maken krijgt met (vaak lang lopende) huurcontracten voor een vaste periode. Zet je kopen en huren tegen elkaar af voor een langere periode, dan is kopen financieel gezien toch vaak gunstiger.

Ook zal je moeten beslissen of je een vast pinapparaat wilt of een mobiele variant. Een vast apparaat ligt in de salon misschien wel het meeste voor de hand, aangezien internet en elektriciteit gewoon voor handen zijn. Stel dat je regelmatig op locatie werkt, bijvoorbeeld als pedicure of masseur, dan heeft een mobiel apparaat voordelen; dat werkt namelijk draadloos en op een accu.

Oriënteer jezelf goed

Je kunt je tegenwoordig op internet goed oriënteren op het onderwerp pinapparaat (salon). Bedenk van tevoren hoeveel pintransacties je per maand verwacht, dit is namelijk medebepalend voor de kosten. Op internet is veel informatie te vinden en ook zijn er vergelijkingssites.

Al met al zal je er best wat tijd in moeten steken, maar dat is dan wel tijd die zich als het goed is dubbel en dwars terugverdient in een tevreden klantenkring!

0

Reacties


Gerelateerde artikelen