Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Nu de zomer voor de deur staat en de schappen weer gevuld zijn met zonnebrandcrèmes kunnen de meeste mensen niet wachten om van de zon te gaan genieten. De warmte op hun huid te voelen en de bleke winterkleur inruilen voor een mooi zomers tintje. Wanneer we onze huid gaan blootstellen aan de zon is het van groot belang de huid optimaal te beschermen. Niet alleen om verbranding en huidveroudering tegen te gaan, maar ook om pigmentvlekken en de kans op andere huidaandoeningen te voorkomen.

Onze klanten moeten we goed voorbereiden op de zonnige dagen. Of het nu gaat om een klant die met vakantie gaat, een bruidje die er op haar bruiloft stralend uit wil zien of de klant die dagelijks veel buiten is. Een peeling is de perfecte voorbereiding op de zomerzon omdat deze de huid vernieuwt. Ik adviseer om een peeling te kiezen die de huid vernieuwt zonder deze te verdunnen. Zo’n peeling kan je ook het hele jaar door gebruiken. Zelfs in de zomer. In tegenstelling tot chemische peelings – die als het ware ‘laagjes’ van de huid afpellen en deze dunner maken – waardoor je niet in de zon mag.

Bij een goede peeling dringen de vezels van gebruikte kruiden door naar de onderste huidlaag waar zij de celdeling stimuleren. Normaal regelt het lichaam dit zelf binnen ongeveer 28 dagen. Dit proces wordt dus versnelt naar 10 dagen. De huidlagen schuiven van onder naar boven en na een dag of 4 schilferen deze ligt af. Ik adviseer je ook om een niet-agressieve peeling te gebruiken, dus zonder vervelling, rode huid of pijn. Wel zo prettig voor je klant die graag meteen naar het strand of terras wil kunnen. Een goed peeling gaat huidproblemen (acne, pigmentvlekken, littekens, couperose) tegen en werkt preventief tegen huidveroudering.

Tip: Adviseer je klant om 10 dagen voor vetrek van zijn/haar vakantie de peelingbehandeling te doen voor een mooier, diepe, sneller en egale gebruinde huid.

Onbezorgd genieten van de zon

Uiteraard is het wel belangrijk dat je klant de huid na de behandeling extra goed beschermt in de zon. Laat hem/haar een half uur voor het zonnebaden een sun cream aanbrengen en elke vier uur opnieuw aanbrengen. Wist je dat je een sun cream nooit in de volle zon of op een warme plek moet bewaren? Wanneer het product wordt verwarmd boven de 70 graden celsius wordt de spf in de crème vernietigd.

Vriendelijke groet,
Iwona Hettinga, directeur Neoderma Hettinga Benelux

0

Reacties


Gerelateerde artikelen