Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

Sinds kort werken we bij Velthuis kliniek met een nieuwe laser: de Elite MPX van Cynosure. Ik hoor je denken: alweer een nieuwe laser, waarom? Ze doen toch allemaal nagenoeg hetzelfde?

Wij vinden dit apparaat effectiever en krachtiger dan andere lasers. En wat onze cliënten fijn vinden: hij heeft een koude-luchtkoeling, waardoor de behandeling als minder pijnlijk wordt ervaren. Aangezien we geen verdoving gebruiken bij een laserbehandeling, is dat een voordeel.

Multi-inzetbaar

De laser is eigenlijk drie lasers in één: hij combineert een Nd:Yag laser, een Alexandrite laser en IPL. En zetten we hem voor verschillende doelen in. Bij couperose of adertjes op de benen, maar ook de aanmaak van collageen kan worden gestimuleerd zodat de huid steviger wordt. Bij acné kunnen we met de Nd:YAG laser de bacteriën doden en het talg vloeibaarder maken, waardoor een duidelijk verbetering van de actieve acné optreedt.

Pigmentvlekken & ontharen

Maar de grootste winst behalen we met het behandelen van pigmentvlekken en bij ontharen, vind ik. Voor pigmentvlekken kunnen we zowel de Alexandrite laser als de IPL gebruiken, afhankelijk van de diepte van het pigment in de huid en de mate van UV schade. En daardoor kan het huidbeeld aanzienlijk verbeteren.

Voor ontharen gebruiken we de Alexandrite laser bij huidtype I, II en III (lichte huidtypes). Voor huidtype IV, V en VI (donkere huidtypes) gebruiken we de Nd:YAG laser. Maar ook een combinatie van de twee lasers is mogelijk.

Geen paniek

Het is goed om te weten dat wanneer je pigmentvlekken behandelt, de pigmentatie eerst donkerder wordt. Door het afschilferen van de huid normaliseert de kleur in een paar dagen tot enkele weken. Hoe lang dat duurt is afhankelijk van de diepte van het pigment: bij diep pigment duurt dat langer. Maar het is dus geen reden tot paniek.

Bij overmatige haargroei vallen veel van de zichtbare haren zo’n twee tot drie weken na de behandeling uit. Soms verschijnen er dan dikkere haren in het behandelde gebied, en dat kan voor cliënten soms even schrikken zijn. Dit zijn echter geen nieuwe haren, maar door de laser beschadigde haren die het lichaam verwijdert. Ze vallen vanzelf uit, maar afscheren mag ook.

Tip: extra lief

Tot slot nog een tip: na een laserbehandeling is de huid tijdelijk wat gevoelig. Ik adviseer na zo’n behandeling dus altijd om extra lief voor je huid te zijn en haar zo voorzichtig mogelijk te verzorgen. Dus even geen geparfumeerde producten, scrubs of speciale acnéproducten bijvoorbeeld. Zo krijgt de huid kans om optimaal te herstellen.

Dit artikel is geschreven door Franca van de Smit, voormalig cosmetisch arts Velthuis Kliniek.

Comments


Gerelateerde artikelen