Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

21 september is het niet alleen Prinsjesdag, maar gaat ook de astronomische herfst in! En natuurlijk weten we dat in het najaar de huid net even wat extra aandacht nodig heeft. Speciale najaarspakkingen voor lichaam en gelaat zijn daarom geen overbodige luxe in jouw salon. In de herfst- en wintermaanden dient de huid namelijk extra gehydrateerd te worden omdat de lucht droger is. Ook kan de huid behoefte hebben aan extra olie of vet en kan het nodig zijn de doorbloeding te stimuleren. Een leuke herfstaanbieding zou dus een najaarspakking als extra service in je salon kunnen zijn. Klantenbinding is het resultaat wat weer kan leiden tot omzetverhoging.

Welke pakkingen kun je toepassen?
De vochtarme huid kun je verwennen met een vochtpakking, denk hierbij aan algenpakkingen en pakkingen met planktonextracten. Ook een paraffinepakking is vochtregulerend. Olie- of vetpakkingen zijn geschikt voor de huid die vetarm is. Hiervoor kunnen pakkingen met tarwekiem-, advocado-olie, of calendulaolie een goed hulpmiddel zin. Hierdoor komt de vetregulatie van de huid weer op peil.

Hoe breng je een pakking aan?
Voordat je een pakking opbrengt dient de huid goed gereinigd te zijn. De pakking heeft bij voorkeur een temperatuur van circa 37°C. Een pakking bestaat uit één of meerdere lagen. Deze lagen breng je aan met een spatel, handen of met een speciale maskerkwast. Een maskerkwast heeft de voorkeur; dit staat professioneel en is hygiënischer. Lichaamspakkingen kun je afsluiten met een afsluitend materiaal, zoals plastic. Dit heeft als doel dat de werkstoffen beter opgenomen worden. Let er op dat het gebied volledig is afgedekt. Om de warmte onder de pakking vast te houden gebruik je doeken of een deken. Laat de pakking 10 tot 20 minuten intrekken afhankelijk van doelstelling, het soort product en het type huid.

Nabehandeling
Breng na de pakking een heerlijke lotion, milk of een crème aan passend bij het huidtype van de klant. Zorg ervoor dat je de producten die je gebruikt ook in je productassortiment hebt en adviseer je klant deze producten regelmatig thuis te gebruiken. Hierdoor kun je jouw omzet weer een extra boost geven!

Reacties


Gerelateerde artikelen