Volg ons op

Search
Generic filters
Exact matches only

In het najaar heeft de huid net even wat extra aandacht nodig. Speciale najaarspakkingen voor gelaat en lichaam zijn daarom geen overbodige luxe in jouw salon. In herfst- en wintermaanden dient de huid namelijk extra gehydrateerd te worden doordat de lucht droger is. Ook kan de huid behoefte hebben aan extra olie of vet en kan het nodig zijn de doorbloeding te stimuleren. Je kunt eenmalig een najaarspakking aanbieden als extra service in je salon. Klantenbinding is het resultaat; dit kan weer leiden tot omzetverhoging.

Welke pakkingen kun jij toepassen?

De vochtarme huid kun je verwennen met een vochtpakking, denk hierbij aan algenpakkingen en pakkingen met planktonextracten. Ook een paraffinepakking is vochtregulerend.

Olie of vetpakkingen zijn geschikt voor de huid die vetarm is. Hiervoor kunnen pakkingen met tarwekiem-, advocado-olie, of calendulaolie een goed hulpmiddel zin. Hierdoor komt de vetregulatie van de huid weer op peil.

Hoe breng je een pakking aan?

Voordat je een pakking opbrengt dient de huid goed gereinigd te zijn. De pakking heeft bij voorkeur een temperatuur van circa 37°C. Een pakking bestaat uit een of meerdere lagen. Deze lagen breng je aan met een spatel, handen of met een speciale maskerkwast. Een maskerkwast heeft de voorkeur; dit staat professioneel en is hygiënischer. Lichaamspakkingen kun je afsluiten met een afsluitend materiaal, zoals plastic. Dit heeft als doel dat de werkstoffen beter opgenomen worden. Let er op dat het gebied volledig is afgedekt. Om de warmte onder de pakking vast te houden gebruik je doeken of een deken. Laat de pakking 10 tot 20 minuten intrekken afhankelijk van doelstelling, het soort product en het type huid.

Nabehandelingen

Breng na de pakking een heerlijke lotion, milk of een crème aan passend bij het huidtype van de klant. Zorg ervoor dat je de producten die je gebruikt ook in je productassortiment hebt en adviseer je klant aan deze producten regelmatig te gebruiken wanneer dit aanbevelenswaardig is. Hierdoor kun je jouw omzet verhogen. Succes!

Comments


Gerelateerde artikelen